U wilt meer informatie of toelichting? Dat kan. Let wel op dat u zelf de nodige informatie bij de hand heeft over uw plan of vraag. De informatie die we van u nodig hebben gaat over het adres en de plek van het bouwwerk of verbouwing.

Ook moet duidelijk zijn waar u het bouwwerk voor gaat gebruiken Wat zijn de afmetingen en hoe verhouden deze zich tot de rest van de bebouwing? U vindt wat de gemeente nodig heeft op deze pagina.

Andere informatie kunt u vinden via:

  1. De vergunningscheck via het omgevingsloket(externe link)
  2. Brochures vergunningvrij bouwen op de site van de Rijksoverheid(externe link)
  3. Geldende bestemmingsplan op ruimtelijkeplannen.nl(externe link);
  4. Bouwbesluit(externe link)
  5. Welstandverordening;
  6. Legesverordening(externe link);
  7. Aanvragen en publicaties op overheid.nl(externe link);
  8. Aanvragen en publicaties in uw buurt.

Ook kunt u toelichting vragen van de gemeente via het webformulier Informatieverzoek ruimtelijke ordening Vult u dit zo compleet mogelijk in, zodat wij u kunnen helpen met een goed antwoord.

Een vooroverleg kunt u aanvragen via het omgevingsloket(externe link) Let op: hier zijn kosten aan verbonden op grond van de legesverordening.

Wilt u dat dat iemand met u meedenkt over uw bouwplan of omgeving?

Neem dan contact op met de Woon Advies Commissie, WAC(externe link) of het platform toegankelijkheid Westerkwartier(externe link)  
Weet u genoeg en wilt u direct een echte aanvraag omgevingsvergunning doen? Dat kan via het omgevingsloket(externe link)