Logo Gemeente Westerkwartier

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Samen met jou willen we werken aan een duurzame gemeente. Wil jij meer informatie over hoe jij ook een bijdrage kunt leveren als inwoner of als ondernemer?

Het woord duurzaamheid kan verschillende dingen betekenen. Zoals duurzame energie, circulaire economie of een duurzame samenleving. De gemeente Westerkwartier wil al deze onderwerpen ondersteunen en stimuleren. Bijvoorbeeld met leningen, verschillende projecten en subsidies.

Het doel is om te voldoen aan nationale en internationale afspraken zoals het landelijke Energieakkoord en het VN-klimaatakkoord van Parijs.
 

Benieuwd hoe je zelf een bijdrage kunt leveren aan een duurzame omgeving?

Wat kun jij doen?

Financiering

Bent u benieuwd of u subsidie of andere financiering kunt krijgen voor het verduurzamen van uw woning?

Financiering duurzaamheid

Duurzaam Wonen

We willen voor al onze inwoners een toekomstbestendige woonsituatie creëren. Dat betekent dat u uw woning comfortabel kan verwarmen met schone en betaalbare energie. Oriënteer u op de mogelijkheden!

Wat kan ik doen?

Duurzaam Ondernemen

Door duurzaam te ondernemen maakt u uw bedrijf klaar voor de toekomst. De overstap naar duurzaam ondernemen biedt veel kansen om te innoveren en te groeien, door beter in te kunnen spelen op de transities die momenteel gaande zijn richting een CO2-neutrale en circulaire economie. Ontdek nieuwe kansen en verdienmodellen voor uw onderneming!

Hoe doet u dat?

Duurzame Leefomgeving

We willen mogelijkheden creëren voor de lokale productie van duurzame energie. Denk daarbij bijvoorbeeld aan nieuwe projecten, om zoveel mogelijk zonnepanelen te realiseren op grote daken. Initiatieven vanuit onze dorpen proberen we zo goed mogelijk te ondersteunen!

Wat zijn de mogelijkheden?

Gerelateerde berichten