Logo Gemeente Westerkwartier

Duurzaamheid

We krijgen allemaal met de gevolgen van klimaatverandering te maken. Maar wat kunt u zelf doen? En welke stappen zet de gemeente?

Klimaatfestival

Gemeente Westerkwartier sluit de Nationale Klimaatweek af met het Klimaatfestival op 10 november van 15.00 – 20.00 uur in gemeentehuis Leek. Hier geven wij informatie over grote en kleine stappen die inwoners kunnen zetten op het gebied van: mobiliteit, biodiversiteit, water, duurzame energie en afval. Huurders en huiseigenaren zijn van harte welkom.

Logo Klimaatfestival

Nieuws

Nationale Klimaatweek in het Westerkwartier

Duurzaam Wonen

We willen voor al onze inwoners een toekomstbestendige woonsituatie creëren. Dat betekent dat u uw woning comfortabel kan verwarmen met schone en betaalbare energie. Oriënteer u op de mogelijkheden!

Wat kan ik doen?

Duurzaam Ondernemen

Door duurzaam te ondernemen maakt u uw bedrijf klaar voor de toekomst. De overstap naar duurzaam ondernemen biedt veel kansen om te innoveren en te groeien, door beter in te kunnen spelen op de transities die momenteel gaande zijn richting een CO2-neutrale en circulaire economie. Ontdek nieuwe kansen en verdienmodellen voor uw onderneming!

Hoe doet u dat?

Duurzame Leefomgeving

We willen mogelijkheden creëren voor de lokale productie van duurzame energie. Denk daarbij bijvoorbeeld aan nieuwe projecten, om zoveel mogelijk zonnepanelen te realiseren op grote daken. Initiatieven vanuit onze dorpen proberen we zo goed mogelijk te ondersteunen!

Wat zijn de mogelijkheden?

Gerelateerde berichten

  • Isolatieactie in gemeente Westerkwartier van start!

    Doordat steeds meer bedrijven de isolatie van woningen aanbieden, is het voor huiseigenaren lastig om een goede keuze te maken. Daarom start de gemeente Westerkwartier op 31 oktober 2023 een isolatieactie voor haar inwoners.