Berichten over uw buurt

De gemeente Westerkwartier publiceert alle belangrijke wettelijke verplichte mededelingen in een digitaal gemeenteblad. Dit is een landelijke website van de overheid. Iedere publicatie komt in een apart gemeenteblad en heeft een eigen nummer. U kunt alle berichten over uw buurt raadplegen via de website overheid.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u weten wat gemeente Westerkwartier over uw eigen buurt besluit? Zoals over welke omgevingsvergunningen zij afgeeft of waar wegwerkzaamheden plaatsvinden? Via deze pagina bieden we de volgende drie mogelijkheden:

  1. Berichten over uw Buurt rondom uw eigen woonadres
  2. Berichten over uw Buurt rondom een zelfgekozen adres
  3. Bekendmakingen op de kaart

Berichten over uw Buurt rondom uw eigen woonadres

Bent u 25 jaar of ouder? Heeft u een e-mailadres opgegeven in MijnOverheid? Dan ontvangt u vanaf het april 2024 maximaal één keer per week een e-mail van Overheid.nl met Berichten over uw Buurt.

Berichten over uw Buurt informeert u per e-mail over bekendmakingen van de overheid. Die gaan bijvoorbeeld over een vergunning voor het verbouwen van een huis, het kappen van een boom of het houden van een buurtfeest. Zo laat de overheid u weten wat er speelt in uw eigen buurt.

Berichten over uw Buurt

Berichten over uw Buurt rondom een zelfgekozen adres

U kunt zich voor de e-mailservice abonneren op de 'Berichten over uw Buurt rondom een zelfgekozen adres' van de gemeente Westerkwartier. Via enkele stappen kunt u zich inschrijven voor de e-mailservice.

Wij adviseren u om in stap 2 'Berichtkeuze', alle opties aan te vinken. Anders loopt u kans berichten zoals bijvoorbeeld kapmeldingen en sloopmeldingen te missen.

Stap 2 van de aanmelding ziet er dan zo uit:

Ook als u zich al heeft aangemeld voor de attenderingsservice en u heeft niet alle opties 'aanstaan',  raden wij u aan om deze instellingen aan te passen.

Bekendmakingen op de kaart

Op onderstaande kaart vind u de bekendmakingen over de afgelopen periode.

Ook op de website overheid.nl kunt u via de kaart zoeken naar berichten over uw buurt.

Ruimtelijke plannen

Via de website www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u zoeken naar actuele ruimtelijke plannen in onze gemeente.