Wegwerkzaamheden

Het is belangrijk om de doorstroming van het verkeer en de verkeersveiligheid in de gemeente te onderhouden of te verbeteren. De gemeente probeert de werkzaamheden aan de weg zo snel en zo veilig mogelijk te laten uitvoeren. Maar toch kan het voorkomen dat er tijdelijk overlast ontstaat.

Kijk voor een volledig overzicht van alle werkzaamheden op de kaart met actuele verkeerssituaties. Op deze kaart vindt u alle actuele meldingen over hinder en afsluitingen door wegwerkzaamheden, evenementen of calamiteiten.

Let op! De werkzaamheden aan de Ring Zuid in Groningen beïnvloeden soms ook het verkeer in de gemeente Westerkwartier. Kijk daarvoor op de site van de aanpak Ring Zuid.

Actuele wegwerkzaamheden

Uitgelichte wegwerkzaamheden

Heeft u last van werkzaamheden aan de weg of omleidingen in uw straat of buurt?

Door wegwerkzaamheden of omleidingen kan er overlast ontstaan. Er kan meer verkeer door uw straat of buurt komen dan normaal, er wordt misschien harder gereden of er is tijdelijk een parkeerprobleem. Helaas is dat vaak onvermijdelijk en de gemeente kan daar ook vaak niets aan veranderen. Wij hopen dat u daar begrip voor heeft.

Als u vindt dat er sprake is van een zeer onveilige situatie, dan is het belangrijk om dat te melden bij de gemeente. De gemeente kan dan de situatie beoordelen en waar mogelijk maatregelen nemen. 

Wilt u een weg gebruiken of gedeeltelijk afsluiten? 

Wilt u tijdelijke verkeersmaatregelen plaatsen op of langs een gemeentelijke weg? Dan heeft u daarvoor ontheffing nodig van de gemeente. Meer informatie op de pagina tijdelijke verkeersmaatregelen.