Ontwikkeling fietsroutes

Bekijk hoe de gemeente samen met o.a. de provincie werkt aan snelle en comfortabele fietsroutes.

Doorfietsroute Groningen-Leek

Tussen Groningen en Leek komt een nieuwe Doorfietsroute. De route komt te liggen ten zuiden van de A7, met twee routes naar Leek en ten noorden van de A7 een parallel fietspad ter hoogte van Oostwold. 

Doorfietsroutes zijn fietspaden in de regio Groningen-Assen met weinig tot geen verkeerslichten en zoveel mogelijk voorrang op kruispunten. Het zijn brede en comfortabele fietspaden die goed worden onderhouden. Zie voor meer informatie de projectsite van de provincie Groningen .

Projectsite Doorfietsroute Groningen - Leek

Fietsroute Oldehove-Wehe-den Hoorn

Tussen Oldehove en Wehe-den Hoorn komt een nieuw vrij liggend fietspad. Hiermee is de vrij liggende fietsverbinding tussen Aduard en Wehe-den Hoorn compleet. Het nieuwe fietspad komt te liggen naast de provinciale weg N983.

Tussen Oldehove en Wehe-den Hoorn komt een nieuw vrij liggend fietspad. Hiermee is de vrij liggende fietsverbinding tussen Aduard en Wehe-den Hoorn compleet. Het nieuwe fietspad is ongeveer 6,5 kilometer lang en komt te liggen naast de provinciale weg N983.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van de provincie Groningen.

Projectsite Fietsroute Oldehove - Wehe-den Hoorn

Fietsroute Leek-Zuidhorn

De provincie en de gemeente investeren in een fietsvriendelijke en veilige fietsroute tussen Leek en Zuidhorn. Dit doen we door te werken aan een nieuwe en verbeterde fietsroute met meer verkeersveiligheid.

Een route waar fietsers graag rijden. Waar de route langs loopt en hoe de route eruit komt te zien is nog niet bekend. Zie voor meer informatie de website van de Provincie Groningen

Projectsite Fietsroute Leek - Zuidhorn