De gemeente Westerkwartier vindt het belangrijk elektrisch rijden te stimuleren en samen met marktpartijen laadinfrastructuur te realiseren.

Subsidies en financiering

Bent u een particulier en koopt of leaset u op of na 4 juni 2020 een volledig elektrische personenauto? Dan kunt u in aanmerking komen voor de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). De subsidieregeling is voor zowel nieuwe als gebruikte elektrische personenauto’s. De subsidieregeling loopt van 1 juli 2020 tot 1 juli 2025, tenzij het budget eerder op is. Meer informatie op de site van de rijksdienst voor Ondernemend Nederland.(externe link)

Deelauto’s

Een elektrische auto is een interessant alternatief voor het hebben van een tweede auto. In de gemeente Westerkwartier zijn we bezig met een proefproject met elektrische deeldienstauto’s voor ambtenaren en inwoners. Er zijn op dit moment twee elektrische deeldienstauto’s beschikbaar in Zuidhorn.

Wil je gebruik maken van deze deelauto’s? Meld je aan via het aanmeldformulier. Vul je gegevens in en gebruik de inloggegevens vervolgens bij het inloggen van de app. De downloadlink naar de JustGo app, hoe de JustGo app werkt en hoe je een auto reserveert, opent, sluit staat op de website van JustGo(externe link)

Wilt u meer weten?

Voor meer informatie over duurzame mobiliteit kunt u terecht op de site van Milieucentraal(externe link).

Meer weten over duurzame mobiliteit? Neem contact met ons op:

duurzaamheid@westerkwartier.nl