De gemeente Westerkwartier vindt het belangrijk elektrisch rijden te stimuleren en samen met marktpartijen laadinfrastructuur te realiseren.

Subsidies en financiering

Bent u een particulier en koopt of leaset u op of na 4 juni 2020 een volledig elektrische personenauto? Dan kunt u in aanmerking komen voor de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). De subsidieregeling is voor zowel nieuwe als gebruikte elektrische personenauto’s. De subsidieregeling loopt van 1 juli 2020 tot 1 juli 2025, tenzij het budget eerder op is. Meer informatie op de site van de rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Deelauto’s

Een elektrische deelauto is een interessant alternatief voor het hebben van een tweede auto. In de gemeente Westerkwartier zijn we bezig met een proefproject met elektrische deeldienstauto’s voor ambtenaren en inwoners. Er zijn op dit moment zeven deeldienstauto’s, die op de vijf gemeentelocaties staan (Grootegast, Leek, Marum, Tolbert en Zuidhorn). Verschillende dorpen zijn ook al druk aan de slag met autodelen. Meer informatie vindt u via de site van MobiNoord.

Wilt u meer weten?

Voor meer informatie over duurzame mobiliteit kunt u terecht op de site van Milieucentraal.

Meer weten over duurzame mobiliteit? Neem contact met ons op:

duurzaamheid@westerkwartier.nl