Om elektrisch vervoer in gemeente Westerkwartier te stimuleren, willen we voor bewoners, forenzen en bezoekers een dekkend netwerk van openbare laadpalen opbouwen. De gemeente werkt mee aan het vinden van geschikte locaties voor laadpalen. Als inwoner met een elektrische auto en zonder eigen oprit, kunt u zelf een laadpaal in de openbare ruimte aanvragen. Daarmee laadt u bovendien met duurzaam opgewekte energie uw auto op.

Vraag kosteloos een laadpaal aan

Inwoners kunnen een aanvraag indienen via openbaarladen.nl(externe link). De gemeente bepaalt waar de laadpaal wordt geplaatst. De laadpaal is voor algemeen gebruik, ook buurtbewoners en bezoekers kunnen er gebruik van maken. De tijd tussen de aanvraag en plaatsing van de paal is ongeveer 15 weken.

Wilt u graag een laadpaal in uw buurt? Wij zien uw aanvraag graag tegemoet.

Wat kost een laadpaal?

Het aanvragen en laten plaatsen van een laadpaal is voor u als inwoner gratis. 

De prijs die u als elektrisch rijder betaalt is 29 cent/kWh. Daar komen de kosten voor het gebruik van uw laadpas nog bij. Bij welke leverancier u een laadpas aanvraagt, bepaalt u zelf.

1000 laadpalen in Groningen en Drenthe

De provincies Groningen en Drenthe willen het vervoer groener en slimmer maken. Elektrische auto's dragen daaraan bij. Voldoende openbare laadpalen stimuleren elektrisch rijden. Door het plaatsen van 1000 openbare laadpalen in Groningen en Drenthe met 100% Nederlandse, groene stroom dragen we bij aan een snelle omslag naar elektrisch rijden en duurzame energie. We willen hiermee minder uitstoot van CO2 en fijnstof en minder geluidsoverlast van autoverkeer realiseren. Innovatief is dat e-rijders een eigen (lokale) energieleverancier kunnen kiezen.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u een vraag, opmerking of suggestie? Wij zijn via de volgende kanalen te bereiken:

Onze medewerkers helpen u graag.