De gemeente heeft op diverse plekken speciale parkeerplaatsen voor gehandicapten aangelegd, bijvoorbeeld bij verschillende winkelcentra. Alleen houders van een gehandicaptenparkeerkaart mogen hier parkeren.

Waar mag ik met een gehandicaptenparkeerkaart parkeren?

  • Houders van een gehandicaptenparkeerkaart mogen, met gebruik van een duidelijk zichtbare gehandicaptenparkeerkaart, onbeperkte tijd parkeren op wegen waar parkeren gratis is, maar gebonden aan een bepaalde tijdslimiet (blauwe zone).
  • Houders van een gehandicaptenparkeerkaart mogen, met gebruik van een duidelijk zichtbare gehandicaptenparkeerkaart en indien een parkeerschijf wordt gebruikt, langs een gele onderbroken streep en binnen een parkeerverbod voor maximaal drie uur parkeren.
  • Houders van een gehandicaptenparkeerkaart mogen, met gebruik van een duidelijk zichtbare gehandicaptenparkeerkaart gratis parkeren, behalve in garages en parkeerterreinen achter slagbomen.

Niet voor alle Nederlandse gemeenten geldt dat houders van een gehandicaptenparkeerkaart gratis mogen parkeren. In andere gemeenten kan het dus voorkomen dat u wel moet betalen bij een parkeermeter of een automaat. Voor de regels hierover kunt u contact opnemen met de betreffende gemeente of de lokale dienst parkeerbeheer.

Plattegrond met parkeerplaatsen

Op deze kaart kunt u zien waar u met een gehandicaptenkaart kunt parkeren.

Ontbrekende parkeerplaats?

Mist u een gehandicaptenparkeerplaats op deze kaart? U kunt deze doorgeven aan de beheerders van de gemeentewebsite via webmaster@westerkwartier.nl . Geef duidelijk aan waar de parkeerplaats zich bevindt, zodat we deze goed op de kaart kunnen intekenen.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u een vraag, opmerking of suggestie? Wij zijn via de volgende kanalen te bereiken:

Anne KCC

Onze medewerkers helpen u graag.