In een aantal gevallen is het nodig om voertuigen weg te slepen. De gemeente heeft hiervoor een wegsleepregeling vastgesteld. Voor we overgaan tot wegslepen, proberen we eerst contact te zoeken met de eigenaar van het voertuig. Als dat niet lukt, slepen we het voertuig weg.

Wanneer slepen we een voertuig weg?

We slepen een voertuig weg in het geval van een verkeersovertreding. Een overtreding waarbij het weghalen van het voertuig nodig is in het belang van:

  • De veiligheid op de weg;
  • De vrijheid van het verkeer;
  • Het vrijhouden van aangewezen weggedeelten en wegen. 

Wat kunt u doen als uw auto is weggesleept?

Wilt u weten of uw voertuig is weggesleept? Dan kunt u de politie bellen. Zij zijn op de hoogte van de weggesleepte voertuigen. Wilt u uw voertuig ophalen? Dan is het nodig dat u eerst de kosten van het wegslepen betaalt. Hiervoor kunt u contact opnemen met de gemeente.

Kosten van het wegslepen

Het wegslepen van het voertuig kost geld. Deze kosten zijn voor de overtreder en bedragen:

  • € 199,- op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur;
  • € 265,- op werkdagen van 18.00 tot 8.00 uur;
  • € 265,- op zaterdag, zon- en feestdagen.

Wanneer u de kosten van het wegslepen heeft betaald, krijgt u een bewijs van betaling. Met dit bewijs kunt u uw voertuig ophalen. Ook hiervoor heeft u uw (geldig) identiteitsbewijs nodig.   

In bewaring

Uw voertuig houden we in bewaring op een locatie van de gemeente. Om dit terrein staan hekken. We houden toezicht op uw voertuig. 

Heeft u gevonden wat u zocht?