Bepaalde rekeningen kunnen niet blijven liggen, zoals de energie- en zorgrekening. Gebeurt dit toch, dan krijgt u al snel grotere schulden. Wij kunnen u helpen!

We willen u zo snel mogelijk helpen om grotere geldproblemen te voorkomen. Vaak is een klein beetje hulp al voldoende. Daarom krijgen we als gemeente een bericht van uw energiebedrijf, zorgverzekeraar, verhuurder of waterbedrijf wanneer u een rekening niet (op tijd) hebt betaald. We noemen dit vroegsignalering. De wet heeft bepaald dat wij deze betalingsachterstanden mogen ontvangen. Wij sturen u een brief en nemen soms contact met u op. De uitvoering van vroegsignalering en schuldhulpverlening wordt gedaan door Sociaal Werk De Schans. 

Hulp van Sociaal Werk De Schans

Sociaal Werk De Schans helpt u en andere inwoners in de gemeente Westerkwartier. Ontvangen wij signalen van achterstand in betalingen? Dan komen wij graag zo snel mogelijk met u in contact. U krijgt van ons een brief met informatie wat u zelf kunt doen. In sommige gevallen neemt een medewerker van Sociaal Werk De Schans contact met u op. Soms komen zij bij u thuis langs. Zij kijken samen met u naar mogelijke oplossingen, die jullie in een plan van aanpak zetten. Het uiteindelijke doel is uw geldzorgen op te lossen en erger te voorkomen.


Als blijkt dat er meer hulp of inzet nodig is, dan kunnen zij u begeleiden naar schuldhulpverlening.
 

Onterecht brief van de gemeente ontvangen over een betalingsachterstand?

Heeft u een brief van ons ontvangen, maar heeft u geen betalingsachterstand? Neem dan contact op met Sociaal Werk De Schans(externe link). Zij kunnen bekijken welke organisatie de melding van de achterstand heeft gedaan. Vervolgens kunt u zelf met die organisatie contact opnemen.

Bewindvoering

Overweegt u budgetbeheer of bewindvoering of krijgt u hier op een andere manier mee te maken, dan kunt u contact opnemen met Sociaal Werk De Schans(externe link). Zij kunnen met u meedenken of dat de meest passende oplossing is in uw situatie. Misschien zijn er nog andere oplossingen. Wanneer dat nodig is kunnen zij u in contact brengen met de Gemeentelijke Kredietbank Assen of een andere bewindvoerder. 
 

Heeft u gevonden wat u zocht?

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u een vraag, opmerking of suggestie? Wij zijn via de volgende kanalen te bereiken:

Anne KCC

Onze medewerkers helpen u graag.