Verloren of gevonden voorwerpen melden

Hebt u iets verloren of gevonden? Dan kunt u dat bij de gemeente melden. Het is verplicht om een gevonden voorwerp te melden. U kunt een gevonden voorwerp zelf thuis bewaren of naar een balie (loket) van de gemeente brengen.

Als u iets heeft gevonden of verloren kijkt u op de landelijke website www.verlorenofgevonden.nl. Daar kunt u verloren voorwerpen terugvinden en gevonden voorwerpen registreren: u meldt wat u heeft gevonden.

Verloren of gevonden

Wat moet ik doen?

  • U doet aangifte van het verloren of gevonden voorwerp bij de gemeente. U kunt dit ook melden via verlorenofgevonden.nl.
  • Na het aanmelden kunt u ervoor kiezen om het gevonden voorwerp zelf te bewaren. U krijgt dan een seintje van de gemeente als de eigenaar zich heeft gemeld.
  • U kunt het gevonden voorwerp ook aan de gemeente geven. Vraag dan om een bewijs daarvan.
  • Als de gemeente uw verloren voorwerp denkt te hebben gevonden, krijgt u een oproep.

Aangifte bij diefstal

Ga altijd naar de politie wanneer een voorwerp is gestolen. U kunt dan aangifte bij de politie doen, dat betekent dat u melding doet van een strafbaar feit. U kunt dat persoonlijk doen op het politiebureau, maar het kan vaak ook online.

Eigenaar worden van een gevonden voorwerp

Bij de aanmelding van het gevonden voorwerp, kunt u laten weten dat u de eigenaar wilt worden. Als de eigenaar het voorwerp niet binnen een jaar ophaalt, bent u de eigenaar van het voorwerp.

Als u het voorwerp aan de gemeente heeft gegeven, kunt u alleen eigenaar worden als het voorwerp meer dan € 450,- waard is. Als de eigenaar het voorwerp niet binnen een jaar ophaalt, moet u zich na dat jaar binnen een maand melden bij de gemeente.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u een vraag, opmerking of suggestie? Wij zijn via de volgende kanalen te bereiken:

Anne KCC

Onze medewerkers helpen u graag.