Bent u eigenaar of beheerder van maatschappelijk vastgoed, zoals een dorps- of buurthuis, een culturele instelling of sportclub? Om in de toekomst energielasten te kunnen opbrengen en te zorgen dat uw pand er goed bijstaat zijn er verschillende mogelijkheden. U doet wat kan, de gemeente helpt waar het kan. Daarom verschaft de gemeente informatie over de mogelijkheden die u heeft om aan de slag te gaan.

Regionaal energieloket zakelijk

Het Energieloket zakelijk is voor bedrijven, organisaties en instellingen uit verschillende sectoren. Zij helpen u bij energie te besparen met uw dorpshuis, bedrijfspand en kantoorruimte. Dat geldt ook voor uw sport- en culturele accommodaties. Aan de slag met het opstellen van uw plan? Raadpleeg dan het driestappenplan(externe link) om te verduurzaming. Het regionaal energieloket biedt ook een handig overzicht van financiële mogelijkheden in de vorm van subsidies(externe link) en financieringsmogelijkheden.

Ondersteuning verduurzamen maatschappelijk vastgoed provincie Groningen

Bent u op zoek naar hulp en begeleiding bij het verduurzamen van uw gebouw(en)? De  provincie Groningen heeft hulp beschikbaar gesteld waarmee ze vastgoedeigenaren of beheerders van maatschappelijk vastgoed van advies en ondersteuning op maat kunnen voorzien.

Ontvang gratis advies

Verduurzamen sportaccommodaties (De Energieke Club/Sport NL Groen)

Provincie Groningen, Energy Valley Topclub, Rabobank, FC Groningen en Huis voor de Sport Groningen hebben met het project De Energieke Club(externe link) de handen ineen geslagen om Groningse sportclubs te ondersteunen bij het verminderen en verduurzamen van hun energieverbruik. Het doel is het energieverbruik en daarmee de energiekosten van (buiten)sportverenigingen structureel terug te dringen door energiebesparing en het gebruik van duurzame energie. Dit is zowel goed voor milieu als voor clubkas! Een financieel gezonde sportvereniging draagt bovendien bij aan leefbaarheid en vitaliteit van de provincie.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u een vraag, opmerking of suggestie? Wij zijn via de volgende kanalen te bereiken:

Anne KCC

Onze medewerkers helpen u graag.