Een huis kopen dat onbereikbaar lijkt. Met de Starterslening leen je op een verantwoorde manier nét dat beetje extra waardoor je je eerste droomhuis toch kunt kopen. De Starterslening overbrugt het verschil tussen de prijs van het huis en het bedrag dat u bij uw bank kunt lenen. De Starterslening is dus een aanvulling op uw eerste hypotheek.

Hoe werkt het?

  1. U doet een digitale aanvraag via bovenstaande link. Mocht dit lastig voor u zijn kunt u contact opnemen via duurzaamheid@westerkwartier.nl
  2. De gemeente toetst uw aanvraag aan de verordening en vraagt mogelijk om meer informatie.
  3. Bij een positieve toewijzing kunt u het proces starten bij het SVn. Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) toetst de aanvraag, stuurt u een offerte en zorgt ervoor dat het geld beschikbaar voor de notaris
  4. De SVn Starterslening houdt rekening met je financiële draagkracht en kent hertoetsmomenten. Na het 3e, 6e, 10e en 15e jaar van de looptijd kun je een hertoets aanvragen en wordt je draagkracht telkens opnieuw beoordeeld. Zodra je voldoende draagkracht hebt, ga je de SVn Starterslening met Combinatielening annuïtair aflossen.

Voorwaarden Starterslening

  • U (en uw eventuele partner) heeft of hebben nog niet eerder een woning gekocht,
  • U (en uw eventuele partner) gaat of gaan de woning zelf bewonen,
  • Het bedrag van de starterslening is maximaal 20% van de kosten voor het in eigendom verkrijgen van de woning bedraagt, met een maximum van € 35.000,--.
  • De kosten voor het in aanschaf krijgen van een bestaande woning is maximaal €235.000 waarbij er daarbovenop nog voor €20.000 aan verbeterkosten mogen worden gerekend.
  • De kosten voor het in aanschaf krijgen van een nieuwbouwwoning is maximaal €355.000 inclusief meerwerk.

Aanvullende kosten (zoals bijvoorbeeld kosten koper) kunnen niet worden mee gefinancierd.

Aanvullende informatie

Heeft u vragen over dit fonds? Neem contact op met duurzaamheid@westerkwartier.nl

SVn

De stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) verstrekt en beheert de Starterslening

Om in aanmerking te komen voor deze lening heeft SVn voorwaarden opgesteld. Op de website van SVn(externe link) ziet u in één oogopslag wat de voorwaarden voor de Starterslening zijn. Ook kunt u hier door middel van de leencheck direct alle details van de lening opvragen, bijvoorbeeld uw bruto maandlast.

Verordening

Fonds Wonen gemeente Westerkwartier 2021(externe link)

Let op: Geld lenen kost geld

Heeft u gevonden wat u zocht?

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u een vraag, opmerking of suggestie? Wij zijn via de volgende kanalen te bereiken:

Anne KCC

Onze medewerkers helpen u graag.