Bij duurzaam wonen kunt u denken aan prettig en comfortabel wonen, waarbij u tegelijkertijd zoveel mogelijk probeert te besparen op bijvoorbeeld uw water- of energiegebruik. Door bijvoorbeeld energiebesparende maatregelen te nemen kunt u net zo prettig en comfortabel wonen, maar heeft u een lagere energierekening en een kleinere impact op uw leefomgeving.

Subsidies en financiering

Voor het verduurzamen van woningen in de gemeente zijn er subsidies en andere financieringen beschikbaar. Bent u benieuwd of u subsidie of andere financiering kunt krijgen voor het verduurzamen van uw woning? Een handig overzicht van alle subsidies en financieringsmogelijkheden vindt u bij het Regionaal energieloket.

Regionaal energieloket

Op het Energieloket kunt u terecht voor adviezen en tips. De website bevat informatie over isolatie, duurzame verwarming, zonnepanelen, lokale initiatieven, subsidies en leningen, duurzame activiteiten in uw gemeente, nieuws, deskundige bedrijven en meer! Ook staan er op de website handige testjes waarmee u kunt berekenen hoeveel energie u kunt besparen. Het Energieloket adviseert gratis en is onafhankelijk.

Regionaal energieloket(externe link)

Transitievisie warmte

In de meeste huishoudens is aardgas nu nog een vanzelfsprekende keuze voor verwarmen en koken. Dit zal gaan veranderen. In de komende 30 jaar moeten we de overstap naar een aardgasvrije gemeente maken. Bekijk de transitievisie warmte van de gemeente Westerkwartier

Meer weten over duurzaam wonen? Neem contact met ons op: duurzaamheid@westerkwartier.nl