Om in de toekomst meer duurzame energie te gebruiken, moeten we allemaal een steentje bijdragen: ondernemers, bewoners en overheden. Daarom hebben we de actie ‘Profiteren van Investeren’ in het leven geroepen. U doet wat kan, de gemeente helpt waar het kan. Daarom verschaft de gemeente informatie over de mogelijkheden die u heeft om duurzaam te ondernemen. Een van die manieren is door gebruik te maken van zonne-energie.

Zon op Dak

De huidige ontwikkelingen in Oekraïne, hoge energieprijzen en de noodzaak om minder gas te gebruiken, benadrukken de urgentie om te verduurzamen nóg meer. Door zonnepanelen op het dak van uw bedrijfspand te leggen, kunt u stroom opwekken voor eigen gebruik én voor uw omgeving. Met onze campagne Zon Op Dak geven we informatie over de plaatsing van zonnepanelen, subsidies en aanbieders.

Voordelen zonnepanelen

Investeren in zonnepanelen brengt diverse voordelen met zich mee, waaronder:

  • Een stap zetten naar een duurzame toekomst
  • Besparen op bedrijfskosten
  • Gebruik maken van verschillende subsidies

Ontvang advies op maat (via Groningen Werkt Slim)

U wilt als (agrarisch) ondernemer aan de slag met Zon op Dak? Neem dan contact op met het onafhankelijke platform Groningen Werkt Slim. U krijgt kosteloos, deskundig advies. De adviseurs helpen u met metingen, contact met betrouwbare en deskundige leveranciers, producten als zonnepanelen, subsidiemogelijkheden en meer.

Ontvang gratis advies(externe link)

Dak al vol? Meer doen?

Het platform Groningen Werkt Slim, met de provincie Groningen als partner, denkt mee over energiebesparing, duurzame mobiliteit, circulariteit en klimaatadaptatie. U kunt zelf via co2thermometer.nl(externe link) uw co2-uitstoot berekenen en in gesprek gaan over de groene ondernemerskansen. Het team denkt ook mee in het verduurzamen van bedrijventerreinen.

Asbest eraf, zonnepanelen erop?

Neemt u dan contact op met Stichting Buurkracht. Via het project SamenZONderasbest wordt het dak, dat u zelf heeft laten saneren en renoveren van asbest, voorzien van zonnepanelen. De stichting Buurkracht ondersteunt en ontzorgt u tijdens het hele traject. Voor meer informatie: https://www.samenzonderasbest.nl/(externe link)

Heeft u gevonden wat u zocht?

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u een vraag, opmerking of suggestie? Wij zijn via de volgende kanalen te bereiken:

Anne KCC

Onze medewerkers helpen u graag.