Lees hier informatie over de opvanglocaties van vluchtelingen uit Oekraïne in de gemeente Westerkwartier.

De gemeente richt zich op het inrichten van grotere opvanglocaties in bestaande gebouwen. De voormalige basisschool De Aquarel in Sebaldeburen, het Museumplein in Grootegast en het voormalig Gomarus-college in Zuidhorn zijn ingericht en in gebruik als opvanglocaties. De voormalige basisschool De Springplank in Marum is ingericht.

De Springplank Marum

De voormalige basisschool De Springplank in Marum is ingericht voor de opvang van 120 – 140  vluchtelingen uit Oekraïne.

Voormalig Gomarus-college Zuidhorn

Het voormalig Gomarus-college in Zuidhorn is ingericht als opvanglocatie. We kunnen hier ongeveer 180 vluchtelingen opvangen .

Voormalige basisschool De Aquarel in Sebaldeburen

Dit is één van de locaties, ingericht als  opvang voor vluchtelingen uit Oekraïne. Op deze locatie kunnen we ongeveer 30 vluchtelingen opvangen.

Museumplein Grootegast

Het pand aan het Museumplein in Grootegast is ingericht als opvanglocatie. Deze locatie is geschikt voor het opvangen van ongeveer 80 vluchtelingen.

Bereikbaarheid opvanglocaties

Heeft u vragen of klachten of ziet u iets waarvan u vindt dat zij het moeten weten, komt u dan gerust langs op de locatie. U kunt ook bellen of mailen oekraine@westerkwartier.nl.
De locaties zijn telefonische bereikbaar op onderstaande telefoonnummers: 

Spreekuren opvanglocaties

Wekelijks is er spreekuur op grotere locaties. Ook daar kunt u terecht met uw vragen, suggesties en ideeën. De spreekuren zijn: 

  • Museumplein in Grootegast: dinsdag 17.00 – 18.00 uur
  • Gomarus-college in Zuidhorn: donderdag 17.00 – 18.00 uur
  • De Springplank in Marum: dinsdag 17.00 – 18.00 uur