Lees hier informatie over de opvanglocaties van vluchtelingen uit Oekraïne in de gemeente Westerkwartier.

De gemeente richt zich op het inrichten van grotere opvanglocaties in bestaande gebouwen. De voormalige basisschool De Aquarel in Sebaldeburen, het voormalige House of Blessing zijn ingericht en het voormalig Gomarus-college in Zuidhorn zijn ingericht.

De Springplank Marum

Na de zomer beginnen we met het inrichten van basisschool De Springplank in Marum. 
De school is nu nog in gebruik als basisschool maar is vanaf het komend schooljaar beschikbaar. 
We verwachten deze locatie in oktober dit jaar te kunnen openen.

Voormalig Gomarus-college Zuidhorn

Het voormalig Gomarus-college in Zuidhorn is ingericht. En inmiddels zijn daar ook de eerste vluchtelingen aangekomen. We kunnen hier ruim 150 vluchtelingen opvangen.

Voormalige basisschool De Aquarel in Sebaldeburen

Dit is één van de locaties voor de eerste noodopvang voor vluchtelingen uit Oekraïne. Op deze locatie kunnen 30 vluchtelingen worden gehuisvest.
De Aquarel is zeer geschikt omdat de locatie redelijk eenvoudig en snel kon worden ingericht als noodopvang. Het nabijgelegen dorpshuis en het Irenegebouw zijn een mooie aanvulling. Ook de sterke gemeenschapszin in Sebaldeburen is een reden om de noodopvang in Sebaldeburen te realiseren.

Museumplein Grootegast

Het voormalige House of Blessing aan de Legolaan in Grootegast is ingericht als opvanglocatie. Deze locatie is geschikt voor ongeveer 80 vluchtelingen.