Bijstand, vrijwilligerswerk

Als u een bijstandsuitkering ontvangt en u wilt vrijwilligerswerk doen, dan moet u vooraf toestemming vragen aan uw contactpersoon van de gemeente.

Vrijwilligerswerk kan ook worden ingezet door uw contactpersoon van de gemeente om u werkervaring en/of arbeidsritme te laten opdoen. In dat geval bent u verplicht mee te werken aan het vrijwilligerswerk. Het is dan een opstap naar een betaalde baan.

Uw vrijwilligerswerk mag een betaalde baan niet in de weg staan. Dat wil zeggen dat u, naast uw vrijwilligerswerk, gewoon moet blijven solliciteren naar betaald werk.

Wat moet ik doen?

  • U kunt terecht bij VIP! Westerkwartier, onderdeel van Sociaal Werk De Schans. Vip! Westerkwartier is er voor iedereen die vrijwilligerswerk doet óf wil doen en woont in de gemeente Westerkwartier. Zij kunnen verwijzen naar instellingen waar u goedgekeurd vrijwilligerswerk kunt doen.
  • U kunt ook zelf op zoek gaan. Als u vrijwilligerswerk hebt gevonden moet u contact opnemen met de gemeente. De gemeente bekijkt dan of de werkplek goedgekeurd kan worden.

Aanvullende informatie

Meer informatie over vrijwilligerswerk vindt u op de site van Vip! Westerkwartier

Heeft u gevonden wat u zocht?

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u een vraag, opmerking of suggestie? Wij zijn via de volgende kanalen te bereiken:

Anne KCC

Onze medewerkers helpen u graag.