U kunt de gemeente beter leren kennen door op stap te gaan in het Westerkwartier. We hebben in de tweede week van juli huis-aan-huis een wandel- en fietskaart verspreid. Hierop staan ook tips voor uitstapjes naar bijvoorbeeld musea en een overzicht van alle zwemlocaties en bootverhuurmogelijkheden.

De kaart is af te halen in de bibliotheken in het Westerkwartier en bij de Toeristische informatiepunten in Aduard, Ezinge, Marum en op landgoed Nienoord in Leek. De kaart is ook online aan te vragen. Na het achterlaten van uw gegevens, sturen wij de kaart binnen vijf werkdagen naar u op.

Wandelnetwerk

Je bepaalt zelf je route en het aantal kilometers dat je wilt wandelen. Op de kaart zie je nummers in rondjes, dit zijn wandelknooppunten. Tussen de knooppunten volg je de blauw-rode bewegwijzering met witte pijl naar het volgende knooppunt. De bewegwijzering bestaat uit bordjes en stickers en vind je op plekken waar je van richting moet veranderen. Het is handig om van tevoren te bepalen via welke knooppuntnummers je wilt lopen. Je kan een lijstje met knooppuntnummer opschrijven en meenemen, zodat je precies weet waar je langs moet.

Fietsroutenetwerk

Je herkent deze punten aan de bordjes langs fietspaden. De bordjes bevatten twee cijfers, gekleurd in het groen en wit. Ze zijn bedoeld om eenvoudig fietsroutes te kunnen plannen en volgen. Het enige dat je dan hoeft te doen, is de bordjes met de juiste cijfers volgen. Deze bordjes zijn voorzien van pijlen zodat je precies weet waar je naartoe moet fietsen.

Wethouder Elly Pastoor: “Deze kaart is gemaakt om je te laten kennismaken met de veelzijdigheid van het Westerkwartier. Ga eens naar een plek in onze mooie gemeente waar je nog nooit bent geweest. Wandel of fiets door het mooie coulissen- en dijkenlandschap met landerijen, wierden, bossen en heide. Maak onderweg een tussenstop bij een horecagelegenheid, dagrecreatiebedrijf of ontdek de vier borgen, zeventien musea en andere  bezienswaardigheden. Geniet van de vele recreatiemogelijkheden, zoals zwemmen, varen en winkelen. Er is zoveel wat de moeite waard is om te bezoeken, dus ga er lekker op uit en laat je verrassen door het Westerkwartier!”