Bent u op zoek naar personeel of heeft u de wens om werk uit te besteden? De adviseurs arbeidsbemiddeling van de gemeente Westerkwartier helpen u graag.

Adviseurs arbeidsbemiddeling

Willy Boonstra,

willy.boonstra@westerkwartier.nl
06 143 31 853

Abdi Mohamed

abdi.mohamed@westerkwartier.nl
06 287 58 188

Arbeidsbemiddeling

Als adviseurs arbeidsbemiddeling bieden we aan de ene kant de inwoners van de gemeente Westerkwartier ondersteuning bij de zoektocht naar werk. Aan de andere kant ondersteunen we  ondernemers in de gemeente bij personele vraagstukken. Als adviseurs arbeidsbemiddeling hebben we als doel om mensen vanuit een uitkeringspositie naar een baan te begeleiden. We doen dit in goede samenwerking met u, de lokale/ regionale ondernemer. Samen zorgen we voor een passende match! U kunt bij ons terecht met reguliere vacatures, voor afspraakbanen, werk-leerbanen en voor werkervaringsplaatsen.

Wilt u toegang tot een groot arbeidspotentieel?

Via de adviseur arbeidsbemiddeling krijgt u via het netwerk Werk in Zicht toegang tot een groot arbeidspotentieel. De gemeente Westerkwartier neemt deel aan Werk in Zicht, de arbeidsmarktregio waar alle Groninger gemeenten, het UWV, SW-bedrijven en de gemeenten in Noord-Drenthe samenwerken.  We matchen niet alleen de inwoners van Westerkwartier; als er binnen onze gemeente geen passende kandidaat beschikbaar is, schakelen we direct  naar Werk in Zicht.

Afspraakbanen, werk-leerbanen en werkervaringsplaatsen

Naast het uitzetten van reguliere vacatures kunt u ons ook inzetten voor:

  • Afspraakbanen
    Als u een vacature heeft of een baan wil creëren voor iemand met een arbeidsbeperking. We ondersteunen u graag.

  • Werk-leer banen (BBL)
    Als u als erkend leerbedrijf plekken beschikbaar heeft helpen we om de juiste instromers te vinden.
  • Werkervaringsplaatsen
    Als u een ondernemer met een sociale ambitie bent, kunt u wellicht een werkervaringsplaats bieden aan een werkzoekende met een afstand tot de arbeidsmarkt. U biedt dan de werkzoekende de mogelijkheid om met behoud van uitkering werkervaring op te doen en arbeidsritme op te bouwen. Er zijn voor u geen (loon)kosten. De gemeente biedt u als werkgever ook de mogelijkheid van ondersteuning door een jobcoach aan (ook kosteloos). Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Wilt u financieel voordeel?

Als u op uw vacature een kandidaat aanneemt die al iets langer werkzoekend is,  zijn er vaak mogelijkheden om financiële ondersteuning te krijgen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Subsidie voor investeren in basisvaardigheden medewerkers

Investeren in basisvaardigheden op de werkvloer heeft voordelen voor de werknemer én voor de werkgever. Zo worden er minder fouten gemaakt op de werkvloer en gaan werkstress en ziekteverzuim omlaag. Ook krijgen werknemers vaak meer zelfvertrouwen en kunnen ze zelfstandiger werken. Veel werkgevers die geïnvesteerd hebben in een taalcursus op de werkvloer, merken dat werknemers efficiënter en effectiever communiceren en zich meer betrokken voelen bij de organisatie. Ook hierover kunt u advies krijgen van de adviseurs  arbeidsbemiddeling.

Hulp bij Social Return (SROI)

Als u (via een aanbesteding) een opdracht van een overheidsorganisatie ontvangt, wordt u gevraagd om een sociale investering te doen. Wij helpen u om daar invulling aan te geven.

Bemiddeling Sociaal werkleerbedrijf Novatec

De gemeente Westerkwartier werkt samen met sociaal werkleer bedrijf Novatec. Bij Novatec werken mensen vanuit de wet Sociale Werkvoorziening. Vanuit die wet kijken we niet naar de beperkingen maar naar de mogelijkheden van mensen. De adviseurs arbeidsbemiddeling bemiddelen ook voor werknemers vanuit Novatec. Wij kunnen u met hen in contact brengen. Als u overweegt om werk uit te besteden bij Novatec kunt u ook rechtstreeks contact opnemen.