De gemeente Westerkwartier heeft een eigen huisstijl. Deze zorgt ervoor dat de gemeente duidelijk herkenbaar als één organisatie naar buiten treedt. De huisstijl moet voor iedereen - en vooral voor de inwoners van het Westerkwartier- in één oogopslag duidelijk maken dat zij met de gemeente te maken hebben.

Logo gemeente Westerkwartier

Logo

Het logo van de gemeente Westerkwartier bestaat uit drie vierkanten met een uitsparing ter grootte van een kwartier en de tekst ‘Gemeente Westerkwartier'. Dit logo is speciaal voor de gemeente ontworpen en maakt onderdeel uit van de huisstijl.

Betekenis logo

Bureaucombinatie Mixr/100pk: “De basis van het logo bestaat uit drie vierkanten met een uitsparing ter grootte van een kwartier. Ze vormen een abstracte W en een K die als een pijl naar het westen wijst. De ordening van de vormen verbeeldt de organiserende rol van de gemeente dichtbij de mensen. De beoogde ambitie en groei van de gemeente is terug te vinden in de kleuren: lentegroen staat voor het land en de natuur, frisblauw voor lucht en water. Donkergrijs verwijst naar de bodem en daarmee naar het nuchtere ‘met beide benen op de grond’ karakter van de gemeenteorganisatie en de verbindingen”.

Logo gebruiken?

Derden mogen het logo alleen gebruiken met toestemming van de gemeente. Neem hiervoor contact op met team Communicatie via 14 0594 of communicatie@westerkwartier.nl

Download logo

Het logo van de gemeente Westerkwartier kunt u downloaden.

Huisstijlhandboek

Het huisstijlhandboek biedt richtlijnen die een houvast vormen bij het ontwikkelen van communicatiemiddelen in de huisstijl van de gemeente Westerkwartier.

Het huisstijlhandboek van de gemeente Westerkwartier kunt u downloaden.

Kleuren

Groentint
Blauwtint
Grijstint
RGB: R185 G203 B24RGB: R89 G191 B239   RGB: R78 G77 B64
CMYK: c=30 m=0 y=100 k=oCMYK: c=65 m=0 y=0 k=0    CMYK: c=20 m=20 y=30 k=75
HEX: #B9CB18   HEX: #59BFEFHEX: #4E4D40
PANTONE 382PANTONE 298   PANTONE 447 
SIGMA S 0575-G60YSIGMA S 1050-BSIGMA S 8500-N

Alternatieve kleuren

De gemeente wil graag dat online middelen voor iedereen goed leesbaar zijn. Voor optimaal kleurcontrast hanteert de gemeente een andere tint blauw en groen voor functionele elementen (knoppen, titels, icoontjes) op de website. De (HEX) kleurcodes hiervan zijn: #1572AF (blauw), #8b9911 (groen). Grijs zorgt voor voldoende contrast en daarom is hiervoor geen alternatieve kleur nodig.

Lettertype

Het huisstijllettertype (font) is Fedra Sans in combinatie met Corbel.

Beschikt u niet over deze fonts, dan kunt u gebruik maken van de gratis alternatieven beschikbaar via Google Fonts: Ubuntu (externe link)en Lato(externe link)

Gemeentewapen

Het wapen van gemeente Westerkwartier is ontworpen door de Hoge Raad van Adel. Zij zijn uitgegaan van een historisch ontwerp gebaseerd op de wapens van de vier voormalige gemeenten. De gemeente heeft het exclusieve recht ontvangen het wapen te voeren. Zonder toestemming van de gemeente mag het wapen dan ook niet door anderen worden gebruikt.

Wapen gemeente Westerkwartier