Bent u of kent u iemand die tijdelijk 24-uur per dag toezicht of begeleiding op afroep nodig heeft? Dan kan het zijn dat u of uw naaste in aanmerking komt voor beschermd wonen.

U woont dan in of bij een zorgaanbieder of ontvangt dagelijks en op afroep begeleiding in uw eigen (huur-)woning. Samen met uw begeleiders werkt u aan doelen om weer zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven.

Hoe werkt het?

De gemeente waar u woont bepaalt of u in aanmerking komt voor beschermd wonen. Hiervoor gaat een consulent met u in gesprek over uw situatie. Als u na dit gesprek een aanvraag doet, ontvangt u een besluit van de gemeente in de vorm van een brief. 

Als u toestemming hebt om gebruik te maken van Beschermd Wonen betaalt u daar een eigen bijdrage voor. 

De consulent kiest samen met u een geschikte zorgaanbieder

Wat moet ik doen?

Als u of uw naaste gebruik wilt maken van Beschermd Wonen meldt u zich aan bij de gemeente waar u ingeschreven staat. Staat u ingeschreven bij het Westerkwartier? Dan kunt u mailen naar beschermdwonen@westerkwartier.nl. Vermeldt in uw e-mail een telefoonnummer waarop onze medewerkers u of uw contactpersoon kunnen bereiken. 

Heeft u dringende vragen? Dan kunt u bellen naar 14 0594.

Hoe lang duurt het?

Nadat u zich gemeld hebt bij de gemeente, heeft de consulent 6 weken de tijd om onderzoek te doen. U krijgt een verslag van de uitkomsten van het onderzoek en de oplossing die de gemeente u wil bieden. Daarna kunt u een aanvraag indienen. Binnen 2 weken na de aanvraag ontvangt u bericht of u in aanmerking komt.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u een vraag, opmerking of suggestie? Wij zijn via de volgende kanalen te bereiken:

Anne KCC

Onze medewerkers helpen u graag.