Afvalcontainer(s) aanvragen, omruilen of deblokkeren

Via deze pagina regelt u een nieuwe container voor bijvoorbeeld een nieuwbouwwoning. Ook kunt u een geblokkeerde container laten deblokkeren.

Aanvragen of omruilen

DigiDOnline container(s) aanvragen

In de volgende gevallen kunt u online één of meer containers aanvragen:

  • Nieuwbouw woning. Wanneer u een nieuwbouw woning betrekt, dan staan hier vaak nog geen containers. U kunt dan via bovenstaand formulier uw containers aanvragen.
  • Extra container(s) nodig. Voor grote huishoudens of in bijzondere gevallen is het mogelijk om een extra grijze en/of groene container aan te vragen.
  • Kapotte container. Als uw container kapot is, kunt u via bovenstaand formulier een nieuwe container aanvragen en de kapotte op laten halen.
  • Vermiste container. Als uw container kwijt is geraakt kunt u via bovenstaand formulier een nieuwe container aanvragen. Bel via 14 0594 met de gemeente om uw oude container te laten blokkeren. Ook kunt u aangifte doen bij de politie.

Deblokkeren na verhuizing

DigiDOnline aanvraag deblokkeren container(s)

Wanneer u gaat verhuizen en er is geen inschrijving meer op het adres, dan worden alle containers op het oude adres geblokkeerd. Deze blokkade gaat in op de datum waarop u zich in laat schrijven op het nieuwe adres. Dit doen wij om misbruik van de containers te voorkomen. Wanneer u een woning in onze gemeente heeft gekocht, maar hier nog niet woont, kunt u een aanvraag doen om containers te laten deblokkeren. Zo kunt u bijvoorbeeld tijdens verbouwing of verhuizing de containers alvast gebruiken. Ook kunt u de containers langer door laten lopen na verhuizing. Dit betekent wel dat het vastrecht afvalstoffenheffing eerder ingaat of langer doorloopt.

Wilt u de container laten deblokkeren? Dit kan door het onderstaande formulier in te vullen, u heeft hiervoor een DigiD nodig. Heeft u geen DigiD, dan kunt u een verzoek hiervoor verzenden via het e-mailadres belastingen@westerkwartier.nl.

Deblokkeren na overlijden

DigiDOnline aanvraag deblokkeren container(s)

Als de hoofdbewoner overlijdt, wordt de container niet geblokkeerd. De achterblijvende bewoner kan deze container blijven gebruiken.

Als de enige bewoner op een adres overlijdt, dan wordt de container wel geblokkeerd. Dit doen wij 1 maand na het overlijden. Wilt u de container langer blijven gebruiken, vult u dan het formulier in. Geeft u hierbij duidelijk aan bij wie het vastrecht afvalstoffenheffing en de aangeleverde kg. afval in rekening kunnen worden gebracht.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u een vraag, opmerking of suggestie? Wij zijn via de volgende kanalen te bereiken:

Anne KCC

Onze medewerkers helpen u graag.