Wilt u tijdelijke verkeersmaatregelen plaatsen op of langs een gemeentelijke weg? Dan heeft u daarvoor ontheffing nodig van de gemeente.

Tijdelijke verkeersmaatregelen zijn nodig bij werkzaamheden op of langs de openbare weg. Deze maatregelen leiden tot het eenzijdig of tweezijdig stremmen van een weg. Een eenzijdige stremming betekent dat verkeer één kant van de weg zonder problemen kan gebruiken. Een tweezijdige stremming is een afsluiting voor al het verkeer.

Voorwaarden

Houd bij uw verzoek rekening met de volgende voorwaarden:

  • Geef bij uw aanvraag informatie over de aard, de locatie, de duur en de periode van de werkzaamheden.
  • Bij de aanvraag van een tweezijdige stremming vragen wij u aanvullend een verkeers- en/of omleidingsplan op te sturen.
  • Dien uw aanvraag minimaal 10 dagen voor de werkzaamheden in bij de gemeente.
  • Een onvolledige, onduidelijke en te laat ingediende aanvraag kan vertraging opleveren in de verwerking. Zonder toestemming van de gemeente is het verboden om verkeersmaatregelen op gemeentelijke wegen te treffen.

Wat moet ik doen?

Eenzijdige stremming

Stuur uw aanvraag voor een eenzijdige stremming naar verkeersloket@westerkwartier.nl en houd daarbij rekening met de bovenstaande voorwaarden.

Tweezijdige stremming

Dien uw aanvraag in via de webapplicatie Melvin. Vraag hiervoor (kosteloos) een account aan via verkeersloket@westerkwartier.nl. Zodra u een account heeft, logt u in via melvin.ndw.nu(externe link).

Aanvullende informatie

Het Verkeersloket neemt uw verzoek in behandeling.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u een vraag, opmerking of suggestie? Wij zijn via de volgende kanalen te bereiken:

Anne KCC

Onze medewerkers helpen u graag.