Nieuwe subsidieregelingen voor dorpshuizen

In het dorpshuizenbeleid 2023 ‘Samen bouwen aan leefbare dorpen’ (externe link)heeft de gemeente  Westerkwartier een aantal maatregelen aangekondigd voor het behoud van de dorpshuizen. Inmiddels kunnen we u vertellen dat drie subsidieregelingen zijn opgesteld waarvan u als dorpshuis vanaf 1 oktober 2023 gebruik kan maken.

Voor alle subsidieregelingen geldt dat u:

Naar de regelingen

Overige regelingen

Op dit moment wordt nog gewerkt aan twee andere subsidieregelingen. Het gaat om het onderhoudsfonds en de maatwerksubsidie voor de exploitatie en/of verbreding van de activiteiten of functie van dorpshuizen.

Informatiebrief

Als dorpencontactfunctionarissen en leefbaarheidsadviseurs zoeken we altijd naar manieren om de besturen van dorpshuizen, dorpsverenigingen en plaatselijke belangen van informatie te voorzien en informatie op te halen. We gaan daarvoor al veel op bezoek in al onze mooie dorpen.
We denken dat een digitale informatiebrief een prima aanvulling is om informatie te delen. Via deze pagina kunt u zich aanmelden voor deze informatiebrief.

Aanmeldformulier

Door uw mailadres en eventueel uw naam en achternaam achter te laten, abonneert u zich op de informatiebrief. U kunt zich op ieder moment ook weer afmelden.

Tot nu toe verschenen nieuwsbrieven

Op 14, 15 en 16 februari 2023 heeft de gemeente Westerkwartier drie bijeenkomsten georganiseerd over het concept dorpshuizenbeleid. De besturen van de dorpshuizen en de dorpsverenigingen waren de genodigden op deze avonden. Tijdens deze bijeenkomsten zijn een aantal vragen gesteld. Deze vragen zijn  samengevoegd en samengevat en voorzien van een antwoord.

Naar de vragen en antwoorden