Wanneer u uw reisdocument heeft aangevraagd bij de balie van het gemeentehuis kunt u ervoor kiezen om uw paspoort of identiteitskaart te laten bezorgen waar en wanneer u dat wilt.

Heel eenvoudig in een paar stappen:

 1. U vraagt uw paspoort of ID-kaart aan bij de balie van uw gemeente. Daar krijg u meer informatie over de bezorging van het document.
 2. Als uw paspoort of ID-kaart klaar is, krijgt u een e-mail van Dynasure met een link om direct online uw bezorgafspraak in te plannen in een 4-uur tijdvenster dat u het beste uitkomt.
 3. Geen e-mailadres? Geen paniek, Dynasure belt u om een afspraak in te plannen.
 4. Op de dag van de bezorging ontvangt u vroeg in de ochtend een e-mail en/of sms van Dynasure met de verwachte bezorgtijd in een tijdvak van twee uur.
 5. Via MyDynasure kunt u de bezorging van uw aangevraagde document real-time volgen. 30-60 minuten voordat de bezorger arriveert, ontvangt u nog een sms met de exacte aankomsttijd van de bezorger.
 6. Heeft u nog een oud paspoort of een oude ID-kaart? Houd deze bij de hand, de bezorger zal naar dit document vragen en het document ter plekke onklaar maken.
 7. Bij aankomst controleert de bezorger uw identiteit en u ontvangt uw paspoort of ID-kaart.

Wat moet ik doen?

 • U moet uw nieuwe paspoort of identiteitskaart zelf in ontvangst nemen.
 • Als u nog in het bezit bent van een oude identiteitskaart of oud paspoort moet u deze overhandigen aan de bezorger. Anders mag de bezorger het nieuwe document niet overhandigen.

Wat zijn de bezorgmomenten?

Uw paspoort of identiteitskaart kan worden bezorgd op maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 uur en 22.00 uur en op zaterdag tussen 8.00 uur en 18.00 uur.

Kan ik mijn bezorgafspraak nog wijzigen?

Ja, dat kan op de avond voor bezorging tot 23.59 uur via MyDynasure. De link hiervan vindt u in de e-mails die u van Dynasure heeft ontvangen.

Hoe laat komt de bezorger?

Op de dag van bezorging ontvangt u een e-mail, waarin een specifiek bezorgmoment in een tijdvak van twee uur is opgenomen. In die e-mail ontvangt u ook een Track & Trace-link om de bezorger en uw pakket te volgen. 30 tot 60 minuten voordat de bezorger bij u arriveert, ontvangt u een SMS met de exacte aankomsttijd. Dit kan alleen als uw mobiele telefoonnummer bij ons bekend is.

Hoe werkt de bezorging bij kinderen?

Bij de bezorging voor kinderen moet het kind voor wie het document bestemd is zelf aanwezig zijn. De ouder of verzorger die bij de aanvraag is opgegeven moet bij ontvangst een handtekening zetten.

Hoe kan ik Dynasure bereiken?

Dynasure is bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 20.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur via telefoonnummer 0348 462 873.

Aanvullende informatie

 • De Dynasure bezorger mag binnenkomen voor de identiteitscontrole en overhandiging van het document maar dit is niet noodzakelijk, afhankelijk van uw voorkeur.
 • De Dynasure bezorger is te herkennen aan het tenue en badge.
 • Bij de bezorging van documenten aan meerdere personen moeten alle personen aanwezig zijn. Dit geldt ook voor kinderen.
 • Bij een spoedaanvraag is het niet mogelijk om paspoort of ID-kaart te bezorgen.
 • Als je je oude document kwijt bent, is bezorging wel mogelijk maar geef dit van tevoren duidelijk aan bij de gemeente.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u een vraag, opmerking of suggestie? Wij zijn via de volgende kanalen te bereiken:

Onze medewerkers helpen u graag.