Pagina opties

Groter

Duurzaamheid

De gemeente Westerkwartier zet in op duurzaamheid in brede zin: duurzame energie, circulaire economie én een kansrijke samenleving. Hiervoor heeft de gemeente leningen en (onderwijs)projecten om duurzaamheid te stimuleren.

Zo wil de gemeente voldoen aan nationale en internationale afspraken zoals het landelijke Energieakkoord en het VN-klimaatakkoord van Parijs.

Duurzaamheidsbeleid 2020-2025

Het college van de gemeente Westerkwartier heeft het Duurzaamheidsbeleid 2020-2025 en het bijbehorende jaarplan 2020-2021 vastgesteld. Hierin staat aangegeven met welke duurzame initiatieven de gemeente aan de slag gaat .

Uitleg over het duurzaamheidsbeleid in tekst en in een korte animatiefilm.

Duurzaamheidsbeleid 2020-2025

Subsidies en financiering

Ben je benieuwd of je subsidie of andere financiering kunt krijgen voor het verduurzamen van je woning? Een handig overzicht van alle subsidies en financieringsmogelijkheden vindt je bij het Energieloket Groningen!

Op het Energieloket staat daarnaast ook informatie over isolatie, duurzame verwarming, zonnepanelen, lokale initiatieven, subsidie, duurzame activiteiten in jouw gemeente, nieuws, deskundige bedrijven en meer! Ook staan er op de website handige testjes waarmee je kunt berekenen hoeveel energie je kunt besparen. Het Energieloket adviseert gratis en is onafhankelijk.

Energieloket Groningen

Duurzaamheidslening

Wilt u energiezuinig en comfortabeler wonen? Met de duurzaamheidslening financiert u energiebesparende maatregelen in en aan uw woning.

Duurzaamheidslening

Laadpaal voor elektrische auto's

Overal in de gemeente vindt u laadpalen voor elektrische auto's. Alle openbare laadpalen in Nederland vindt u op www.oplaadpunten.nl. Toets in in het zoekscherm uw locatie en u ziet een overzicht van de oplaadpunten.

Laadpaal aanvragen

Hebt u een (plug-in hybride) elektrische auto of motor en is het niet mogelijk om een laadpaal te plaatsen op uw eigen grond? U kunt dan een openbare laadpaal aanvragen.

Openbare laadpaal aanvragen