Pagina opties

Groter

Duurzaamheid

De gemeente Westerkwartier zet in op duurzaamheid in brede zin: duurzame energie, circulaire economie én een kansrijke samenleving. Hiervoor heeft de gemeente leningen en (onderwijs)projecten om duurzaamheid te stimuleren.

Zo wil de gemeente voldoen aan nationale en internationale afspraken zoals het landelijke Energieakkoord en het VN-klimaatakkoord van Parijs.

Slim wonen Westerkwartier

Met isolatie bespaart u geld. Zonnepanelen? Ook een goede investering! Lastig? Nee hoor: Het energieloket Slim Wonen Westerkwartier staat voor u klaar!

Slim Wonen Westerkwartier

Duurzaamheidslening

Wilt u energiezuinig en comfortabeler wonen? Met de duurzaamheidslening financiert u energiebesparende maatregelen in en aan uw woning.

Duurzaamheidslening

Subsidie energiebesparing

Woningeigenaren konden subsidie aanvragen voor het isoleren van de woning en het installeren van warmtepompen, zonneboilers en elektrische ketels.

 Subsidie energiebesparing

Laadpaal voor elektrische auto's

Overal in de gemeente vindt u laadpalen voor elektrische auto's. Alle openbare laadpalen in Nederland vindt u op www.oplaadpunten.nl. Toets in in het zoekscherm uw locatie en u ziet een overzicht van de oplaadpunten.

Laadpaal aanvragen

Hebt u een (plug-in hybride) elektrische auto of motor en is het niet mogelijk om een laadpaal te plaatsen op uw eigen grond? U kunt dan een openbare laadpaal aanvragen.

Openbare laadpaal aanvragen