Duurzaamheidslening
Duurzaam wonen en financiering
Informatie over subsidies en financiering
Afbeelding
Duurzaamheidsbeleid 2020-2025
Het college van de gemeente Westerkwartier heeft het Duurzaamheidsbeleid 2020-2025 en het bijbehorende jaarplan 2020-2021 vastgesteld. Hierin staat aangegeven met welke duurzame initiatieven de gemeente aan de slag gaat .
Uitleg over het duurzaamheidsbeleid in tekst en in een korte animatiefilm.
Duurzame energie
Om het milieu te ontlasten en kosten te besparen is het zowel voor bedrijven als particulieren enorm interessant om gebruik te maken van duurzame energie. Ook informatie over de Regionale Energie Strategie (RES) is op deze pagina te vinden.
Duurzaam ondernemen
Dat het verduurzamen van onze gemeente belangrijk is, moge duidelijk zijn. Maar niet alleen wij als gemeentelijke organisatie en onze inwoners moeten hierin stappen maken, ook u als ondernemer binnen de gemeentelijke grenzen speelt hierin een belangrijke rol.
Afbeelding
Duurzame initiatieven
Binnen de gemeente Westerkwartier zijn vele partijen actief als het gaat om duurzame initiatieven. Van bewonersgroeperingen tot grote bedrijven, maar met oog voor lokaal eigenaarschap.
Duurzame mobiliteit
De gemeente Westerkwartier vindt het belangrijk elektrisch rijden te stimuleren en samen met marktpartijen laadinfrastructuur te realiseren.
Laadpaal voor elektrische auto's
Overal in de gemeente vindt u laadpalen voor elektrische auto's.
Alle openbare laadpalen in Nederland
Toets in in het zoekscherm uw locatie en u ziet een overzicht van de oplaadpunten.
Laadpaal aanvragen
Hebt u een (plug-in hybride) elektrische auto of motor en is het niet mogelijk om een laadpaal te plaatsen op uw eigen grond? U kunt dan een openbare laadpaal aanvragen.
Energiecollectieven
Voor energiecollectieven bestaat sinds de zomer van 2020 een subsidieregeling. Hiermee kunnen bijvoorbeeld opstartkosten voor een energiecoöperatie of kosten voor een haalbaarheidsonderzoek worden gedekt.