Pagina opties

Groter

Duurzaamheid

De gemeente Westerkwartier zet in op duurzaamheid in brede zin: duurzame energie, circulaire economie én een kansrijke samenleving. Hiervoor heeft de gemeente leningen en (onderwijs)projecten om duurzaamheid te stimuleren.

Zo wil de gemeente voldoen aan nationale en internationale afspraken zoals het landelijke Energieakkoord en het VN-klimaatakkoord van Parijs.

Duurzaamheidsbeleid 2020-2025

Het college van de gemeente Westerkwartier heeft het Duurzaamheidsbeleid 2020-2025 en het bijbehorende jaarplan 2020-2021 vastgesteld. Hierin staat aangegeven met welke duurzame initiatieven de gemeente aan de slag gaat .

Uitleg over het duurzaamheidsbeleid in tekst en in een korte animatiefilm.

Duurzaamheidsbeleid 2020-2025

Slim wonen Westerkwartier

Met isolatie bespaart u geld. Zonnepanelen? Ook een goede investering! Lastig? Nee hoor: Het energieloket Slim Wonen Westerkwartier staat voor u klaar!

Slim Wonen Westerkwartier

Duurzaamheidslening

Wilt u energiezuinig en comfortabeler wonen? Met de duurzaamheidslening financiert u energiebesparende maatregelen in en aan uw woning.

Duurzaamheidslening

Subsidie energiebesparing

Woningeigenaren konden subsidie aanvragen voor het isoleren van de woning en het installeren van warmtepompen, zonneboilers en elektrische ketels.

 Subsidie energiebesparing

Laadpaal voor elektrische auto's

Overal in de gemeente vindt u laadpalen voor elektrische auto's. Alle openbare laadpalen in Nederland vindt u op www.oplaadpunten.nl. Toets in in het zoekscherm uw locatie en u ziet een overzicht van de oplaadpunten.

Laadpaal aanvragen

Hebt u een (plug-in hybride) elektrische auto of motor en is het niet mogelijk om een laadpaal te plaatsen op uw eigen grond? U kunt dan een openbare laadpaal aanvragen.

Openbare laadpaal aanvragen

Energieloket Groningen

Het onafhankelijke energieloket van de Groninger gemeenten helpt u om uw huis energiezuiniger te maken. In een paar slimme stappen kunnen wij jou helpen met het verbeteren van jouw huis. Energiebesparing heeft veel voordelen. Toch stellen veel woningbezitters een daadwerkelijk besluit vaak uit. Het Energieloket Groningen is er voor:

  • handige testjes voor inzicht in het energieverbruik
  • gratis en vrijblijvend energieadvies
  • het laatste nieuws over subsidie en financiering
  • folders voor hulp bij het aanvragen van offertes en checklists bij de uitvoering
  • en nog veel meer!

Naar het energieloket