Pagina opties

Groter

Duurzaamheid

De gemeente Westerkwartier zet in op duurzaamheid in brede zin: duurzame energie, circulaire economie én een kansrijke samenleving. Hiervoor heeft de gemeente leningen en (onderwijs)projecten om duurzaamheid te stimuleren.

Zo wil de gemeente voldoen aan nationale en internationale afspraken zoals het landelijke Energieakkoord en het VN-klimaatakkoord van Parijs.

Financiering

Bent u benieuwd of u subsidie of andere financiering kunt krijgen voor het verduurzamen van uw woning?

Financieringsmogelijkheden

Duurzaam Wonen

We willen voor al onze inwoners een toekomstbestendige woonsituatie creëren. Dat betekent dat u uw woning comfortabel kan verwarmen met schone en betaalbare energie. Oriënteer u op de mogelijkheden!

Wat kan ik doen?

Zonnepanelen

Afbeelding

Duurzaam Ondernemen

Dit wordt steeds meer de nieuwe standaard bij bedrijven in onze gemeente. Het biedt tegelijkertijd veel kansen om te innoveren en te groeien, door beter in te kunnen spelen op de transities die momenteel gaande zijn richting een CO2-neutrale en circulaire economie. Ontdek nieuwe kansen en verdienmodellen voor uw onderneming!

Hoe doet u dat?

Windmolens

Afbeelding

Duurzame Leefomgeving

We willen mogelijkheden creëren voor de lokale productie van duurzame energie. Denk daarbij bijvoorbeeld aan nieuwe projecten, om zoveel mogelijk zonnepanelen te realiseren op grote daken. Initiatieven vanuit onze dorpen proberen we zo goed mogelijk te ondersteunen!

Wat zijn de mogelijkheden?

Windmolens

Afbeelding