Bepaalde rekeningen kunnen niet blijven liggen, zoals de energie- en zorgrekening. Gebeurt dit toch, dan krijgt u al snel grotere schulden. Wij kunnen u helpen!

Daarom krijgen we als gemeente een bericht van uw energiebedrijf, zorgverzekeraar, verhuurder of waterbedrijf wanneer u een rekening niet hebt betaald. We noemen dit Vroegsignalering. We willen u zo snel mogelijk helpen om grotere geldproblemen te voorkomen. Vaak is een klein beetje hulp al voldoende.

Hulp van Sociaal Werk De Schans

Sociaal Werk De Schans helpt u en andere inwoners in de gemeente Westerkwartier. Ontvangen wij signalen van achterstand in betalingen? Dan komen wij graag zo snel mogelijk met u in contact. U krijgt van ons een brief met informatie wat u zelf kunt doen. In sommige gevallen neemt een medewerker van Sociaal Werk De Schans contact met u op. Soms komen zij bij u thuis langs. Samen zoeken we naar mogelijke oplossingen, die we in een plan van aanpak zetten. Het uiteindelijke doel is uw geldzorgen op te lossen en erger te voorkomen.

Als blijkt dat er meer hulp of inzet nodig is, dan kunnen we u begeleiden naar schuldhulpverlening.

Schuldhulpverlening

Heeft u schulden en kunt u uw rekeningen al meerdere keren niet meer betalen? Dan kan schuldhulpverlening u hierin ondersteunen. U kunt hiervoor contact opnemen met een van onderstaande organisaties. Ook als u ondernemer bent.

OrganisatieTelefoonnummer
Sociaal Werk De Schans   (externe link)0594 745 620
Schuldhulpmaatje Westerkwartier(externe link)  06  278 92 836 
Humanitas Westerkwartier(externe link)06 265 69 680
GKB Assen(externe link)0592 366 099

Heeft u gevonden wat u zocht?

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u een vraag, opmerking of suggestie? Wij zijn via de volgende kanalen te bereiken:

Onze medewerkers helpen u graag.