Op het terrein van gemeentehuis Leek aan de Tolberterstraat in Leek wordt een nieuwe duurzame woonwijk ontwikkeld. Het plan heet Klein Nienoord en bestaat uit 72 woningen. Hiervan komen 33 sociale huurappartementen in de ‘oude ULO’. Lees meer over wonen in Klein Nienoord.

Impressie nieuwe woonwijk Klein Nienoord
Impressie nieuwe woonwijk Klein Nienoord

Nijhuis Bouw B.V. is met zusterorganisatie Explorius Vastgoedontwikkeling B.V. de winnende partij die het terrein van gemeentehuis Leek mag herontwikkelen tot een duurzame woonwijk. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders op 3 oktober 2023 besloten.

Nijhuis en Explorius willen de woonwijk weer deel uit laten maken van Landgoed Nienoord. Een woonwijk in een grote groene landschapskamer met een mix van oorspronkelijke gebouwen en nieuwe woningen. De woningen worden energiezuinig en op een duurzame manier gebouwd.

Planning

Na afronding van de ruimtelijke procedures starten Nijhuis en Explorius medio 2024 met het verbouwen van de ‘oude ULO’. De bouw van de koopwoningen en de restauratie van ‘Huize Klein Nienoord’ volgt medio 2025.