De gemeente Westerkwartier start met de JOGG (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst) -aanpak voor de jeugd. Hiermee willen we een gezonde leefstijl en gezonde leefomgeving voor jongeren stimuleren.

De gemeente Westerkwartier wil zich samen met jongeren, het onderwijs, sportverenigingen, welzijnsorganisaties, lokale partijen en ondernemers inzetten voor een gezonde omgeving voor de jeugd. Dit gaan ze de komende jaren doen met de JOGG (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst) -aanpak. JOGG is een lokale, wijkgerichte, integrale en duurzame aanpak rondom jongeren en hun ouders/verzorgers en omgeving. Het doel is meer gelijke kansen op meer gezonde jaren in een omgeving die gezond gedrag stimuleert.

Met de JOGG-aanpak kunnen we in onze gemeente verder werken aan de doelen en ambities op het gebied van een gezonde leefstijl en gezonde leefomgeving. Graag doen wij dat samen met de jongeren en met de input van de jongeren. Wil je betrokken worden bij de JOGG-aanpak of wil je meer informatie, neem dan contact op met de JOGG-regisseur van de gemeente Westerkwartier: Elte Hofman, jogg@westerkwartier.nl.

JOGG-aanpak in het Westerkwartier

In het Westerkwartier richten we ons met de JOGG-aanpak op alle kinderen en jongeren in de leeftijd van 0 t/m 23 jaar. Voor de leeftijd van 0 t/m 16 jaar is het doel om deze doelgroep te verbinden met het bestaande aanbod van sport- en beweegaanbieders. Voor de leeftijd van 16 t/m 23 jaar kijken we naar nieuwe activiteiten en initiatieven die jongeren stimuleren om voldoende te bewegen, gezonde voeding te eten en voldoende water te drinken.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u een vraag, opmerking of suggestie? Wij zijn via de volgende kanalen te bereiken:

Anne KCC

Onze medewerkers helpen u graag.