Renovatie Borg Nienoord

De monumentale Borg Nienoord op Landgoed Nienoord in Leek is toe aan onderhoud en renovatie. Maandag 25 maart 2024 startte Hoekstra bouw b.v. daarom met het opknappen van de westzijde van het gebouw, aan de vijverkant. Deze werkzaamheden duren tot begin september 2024. In afstemming met de aannemer, Museum Nienoord en Grand Café Borg Nienoord worden de werkzaamheden zo uitgevoerd dat bezoekers of gasten van geplande bruiloften en evenementen zo min mogelijk overlast ondervinden.

Behoud Borg Nienoord

Gelegen op Landgoed Nienoord, bevindt zich Borg Nienoord. Een stijlvolle, adellijke en monumentale Groninger borg. Een iconisch gebouw in gemeente Westerkwartier. Een borg is een Groningse variant van een burcht, een kasteel. Om de uitstraling van Borg Nienoord te behouden wordt het gebouw onderhouden en gerenoveerd in opdracht van gemeente Westerkwartier. 

Onderhoud en restauratie 2024

Dit jaar starten de werkzaamheden aan de westzijde van de Borg Nienoord. Aan deze kant van het gebouw, in de vijver, is een bouwsteiger geplaatst. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van de ramen, dakgoten en schilderwerk. Ook worden de balustrades gerestaureerd, de klokkentoren hersteld, het koperwerk vervangen en wordt er houtrotherstel uitgevoerd.

Minimale overlast voor bezoekers, bruiloften en evenement

Museum Nienoord en Grand Café Borg Nienoord blijven gewoon geopend tijdens de werkzaamheden. Het doel is om zo min mogelijk overlast te veroorzaken. Dit betekent dat er tijdens bijvoorbeeld een bruiloft geen stof of lawaai zal zijn en dat de aannemer niet zichtbaar werkt. De steiger wordt voorzien van een groen camouflage doek en is te zien aan de kant van de vijver. Van alle andere zijden, zoals het plein, de ophaalbrug, de tuin tot aan de schelpengrot is de steiger niet zichtbaar.  

Vragen?

Heeft u als bezoeker van museum Nienoord of als gast van Grand Café Borg Nienoord vragen dan kunt u die ter plekke stellen of mail naar info@museumnienoord.nl. Heeft u vragen over de onderhoudswerkzaamheden? Stel deze via mail info@westerkwartier.nl of bel naar 14 0594.