Deelauto

De gemeente Westerkwartier heeft de eerdere pilot met de elektrische deelauto’s verlengd. Wel ligt de concentratie nu op Zuidhorn. Daar bleken ook in de Corona-periode genoeg gebruikers.

Elektrische deelauto’s stationspark Zuidhorn in de belangstelling

Donderdagochtend 28 oktober (2021) konden inwoners, geïnteresseerde bedrijven en bezoekers op het stationspark Zuidhorn kennismaken met nieuwe deelauto’s bij het treinstation nabij het gemeentehuis. Medewerkers van de gemeente en auto-aanbieder JustGo waren aanwezig om te vertellen over hun ervaringen en de voordelen van de deelauto’s. Spoorwegbedrijf Arriva gaat de auto’s in de toekomst ook bij treinreizigers onder de aandacht brengen.

Pilot verlengd

De gemeente Westerkwartier heeft de eerdere pilot met de elektrische deelauto’s verlengd. Wel ligt de concentratie nu op Zuidhorn. Daar bleken ook in de Corona-periode genoeg gebruikers. De vorige auto’s zijn vervangen. De nieuwe exemplaren zijn wederom Nissan Leafs en hebben meer capaciteit. Wethouder Hielke Westra: “Het is leuk om te merken dat de Gebiedscoöperatie Westerkwartier en een aantal andere organisaties en bewoners nu ook van plan zijn om deelauto’s in te zetten voor hun mobiliteitsbehoefte. De proef is wat mij betreft geslaagd als straks zowel bewoners, bedrijven en bezoekers van het stationspark Zuidhorn hun weg weten te vinden naar de deelauto’s.”

Enquête deelmobiliteit

De gemeente wil deze winter een enquête laten uitvoeren naar de behoefte van deelmobiliteit in de gehele gemeente. Wethouder Hielke Westra: “In veel dorpen is of wordt nu openbare laadinfrastructuur gerealiseerd. Dat is een geschikt moment om ook eens een elektrische deelauto te proberen. Op plekken waar voldoende belangstelling is, willen we als gemeente faciliteren dat er een deelauto op proef kan komen.”

Voordelen autodelen

Het voordeel voor particulieren en bedrijven van autodelen is dat je geen of minder eigen auto’s nodig hebt. Zo bespaar je kosten en ben je flexibeler om tussen trein, auto of fiets te kiezen.

Just Go

Wil je gebruik maken van deze deelauto’s? Meld je aan via het aanmeldformulier. Vul je gegevens in en gebruik de inloggegevens vervolgens bij het inloggen van de app. De downloadlink naar de JustGo app, hoe de JustGo app werkt en hoe je een auto reserveert, opent, sluit staat op de website van JustGo