Pagina opties

Groter
A A
RSS

Nieuws

 • Eerste auto’s gemeente Westerkwartier gepresenteerd

  (24-01-2019)

  Maandag heeft de officiële overdracht plaats gevonden van een aantal nieuwe voertuigen voor het team Openbare Werken.

 • Afvalinzameling gestopt

  (23-01-2019)
  Kliko sneeuw

  In verband met de gladheid en vastgevroren afval in de containers is onze afvalinzamelaar in de voormalige gemeenten Marum, Grootegast en Zuidhorn gestopt met het legen van de groene containers. Het is op veel wegen te glad om verantwoord en veilig te rijden.

 • Gemeente bezig met strooien en sneeuwvrij maken

  (23-01-2019)
  Gladde weg

  Op dit moment zijn alle strooiploegen van de gemeente Westerkwartier bezig met het strooien en schoonmaken van de doorgaande wegen.

 • Coalitieakkoord in eenvoudige taal

  (22-01-2019)

  De gemeente Westerkwartier heeft een programma opgesteld. Hierin staan de plannen voor de periode 2019-2022. Dit is het zogenoemde coalitieakkoord. Het motto is: Samen Westerkwartier Maken! Het akkoord heeft 7 thema’s. Hierin leggen wij de thema’s kort uit. Ook geven we een paar voorbeelden van maatregelen per thema. De tekst is geschreven in taalniveau B1. Dit staat voor eenvoudig Nederlands.

 • Onderhoud oever Van Starkenborghkanaal

  (22-01-2019)

  Rijkswaterstaat vervangt de komende weken de oeverconstructie aan de noordzijde van het Van Starkenborghkanaal bij Eibersburen. Eind maart zijn de werkzaamheden afgerond.

 • Wegwerkzaamheden bij Tafelbrug Zuidhorn

  (22-01-2019)

  In opdracht van de provincie vinden donderdag 24 januari 2019 van 20.00 tot 22.00 uur herstelwerkzaamheden plaats aan de Tafelbrug in Zuidhorn.

 • Korte reparatie toerit Leek A7 richting Groningen

  (17-01-2019)

  De tijdelijke toerit in Leek naar de A7 (De Pasop) krijgt op donderdag 17 januari van 21.00 uur tot 18 januari 1.00 een nieuwe asfaltlaag. Het verkeer vanaf Leek wordt via Boerakker gestuurd om daar te draaien en richting Groningen te rijden. Dit wordt duidelijk gemaakt met een tekstkar en verkeersregelaars.
   

 • Informatieavond woningbouw Kompasterrein in Opende

  (15-01-2019)

  De gemeente Westerkwartier heeft samen met ontwikkelaar Toeck een plan gemaakt voor de invulling van het voormalige Kompasterrein in Opende. Dit terrein ligt tussen de Alkemastraat, Bensmastraat en Drachtsterweg. Aan de Drachtsterweg geeft de gemeente Westerkwartier drie vrije kavels uit. Aan de Alkemastraat en Bensmastraat komen acht half vrijstaande woningen en tien rijwoningen (twee blokken). Alle woningen zijn koopwoningen.

 • Burgemeester Koos Wiersma bezocht 100-jarige Jan Boerema uit Marum

  (14-01-2019)

  Burgemeester Koos Wiersma bezocht op zaterdag 12 januari oud-wethouder van de voormalige gemeente Marum, de heer Jan Boerema.

 • Tijdelijke verlegging van de rijstroken N372

  (10-01-2019)

  De provinciale weg N372, tussen Leek en de A7, krijgt in een aantal fases nieuw asfalt. Hierdoor wordt allereerst het verkeer van maandag 14 januari tot en met vrijdag 15 maart 2019 via een (midden)berm naar de andere baan geleid. De aannemer gaat op de oostelijke rijbaan asfalteren.

 • Bekendmakingen en publicaties tijdelijk op deze website

  (09-01-2019)

  De bekendmakingen en publicaties van de gemeente Westerkwartier publiceren we de komende periode op www.westerkwartier.nl. Inwoners kunnen zich op dit moment helaas niet aanmelden voor de zogenaamde ‘e-mailservice Bekendmakingen’ van Overheid.nl. Dit is de service waarbij je zelf kunt aangeven van welke bekendmakingen je een melding wilt ontvangen. Bij aanmelding voor de e-mailservice krijgen inwoners nu de melding dat de ‘postcode huisnummer combinatie onbekend’ is. Het Kadaster heeft de gegevens van de gemeente Westerkwartier nog niet verwerkt, waardoor de e-mailservice op dit moment niet werkt.

  Bekendmakingen

 • Gemeente Westerkwartier publiceert wekelijks in De Krant en de Streekkrant

  (03-01-2019)

  Vanaf 1 januari 2019 publiceert de gemeente Westerkwartier haar gemeentenieuws in de Streekkrant en De Krant. Beide kranten zijn een uitgave van Media Totaal Noord in Roden. De verspreiding van beide kranten bestrijkt het hele Westerkwartier.

 • Wijziging in de afvalinzameling voor de dorpen Aduard en Oldehove

  (03-01-2019)
  Container

  Met ingang van 1 januari 2019 worden de grijze containers in de dorpen Aduard en Oldehove niet meer op de vrijdag in oneven weken geleegd, maar op de maandag in de even weken.

 • Gemeente Westerkwartier lanceert nieuwe website

  (02-01-2019)
  projectgroep

  De gemeente Westerkwartier is vanaf woensdag 2 januari 2019 te vinden op de nieuwe website www.westerkwartier.nl. Samen met inwoners heeft de gemeente gebouwd aan een vraaggerichte, overzichtelijke en goed leesbare website.

 • Coalitieakkoord Westerkwartier gepresenteerd

  (24-12-2018)
  Pen

  Maandag 24 december werd in Borg Nienoord in Leek het coalitieakkoord van de gemeente Westerkwartier gepresenteerd door VZ Westerkwartier, ChristenUnie, CDA en PvdA. Het akkoord met de titel ‘Samen Westerkwartier maken!’ is hier te raadplegen.

 • Wijzigingen Buurtbus en Qbuzz in het Westerkwartier

  (03-12-2018)

  Vanwege grote toename van het aantal reizigers in de spits op de route Leek – Grootegast rijdt vanaf 9 december in de spits tussen Leek en Grootegast een grote bus van Qbuzz, lijn 38. In de daluren en tijdens de schoolvakanties blijft als vanouds de buurtbus Leek – Grootegast, lijn 550, rijden. Qbuzz lijn 89 tussen Marum en Leek kent een zeer lage bezetting. Het OV-bureau overwoog deze lijn te schrappen, maar buurtbusvereniging Leek – Grootegast is bereid deze lijn vanaf 9 december over te nemen onder lijnnummer 589.

 • Nieuwe website!

  (08-10-2018)

  Gemeente Westerkwartier lanceert nieuwe website.

Archief