Bedrijventerreinen

De gemeente Westerkwartier beschikt over meerdere grotere bedrijventerreinen.

Bedrijvenpark Leeksterveld

Voor de vestiging van nieuwe bedrijven is bedrijvenpark Leeksterveld beschikbaar. Leeksterveld is uitstekend bereikbaar door de ligging direct aan de A7. Leeksterveld onderscheidt zich door de ruime opzet met veel groen en water. Leeksterveld beschikt voorts over supersnel internet dankzij het eigen glasvezelnetwerk. Voor bedrijven die hechten aan een representatieve uitstraling zijn nog enkele zichtlocaties beschikbaar. Voor startende ondernemers en ZZP-ers zijn verschillende bedrijvencentra beschikbaar.

Website Leeksterveld

Bedrijventerrein De Hoek, Marum

Bedrijventerrein De Hoek ligt aan de zuidzijde van de A7. Het terrein is 12 ha. groot en volledig uitgegeven.

Bedrijventerrein De Poort, Marum

Bedrijventerrein De Poort ligt aan de zuidzijde van de A7.  Alle kavels op De Poort zijn uitgegeven. De mogelijkheid voor een beperkte uitbreiding voor lokale bedrijven wordt onderzocht.

Bedrijventerrein Diepswal, Leek

Bedrijventerrein Diepswal ligt aan de zuidkant van Leek. Naast enkele grote bedrijven zijn er een groot aantal kleine bedrijven gevestigd uit diverse branches. Aan de straten Mulderspark en Molenwieck kan het wonen en werken gecombineerd worden. Het Jos Bedrijvencentrum biedt geschikte ruimtes en faciliteiten met name voor (door)startende ondernemers. Het terrein is volledig uitgegeven.

Bedrijventerrein Lauwerskwartier, Opende

Dit bedrijventerrein heeft een zichtlocatie zijde naar de Scheiding en een achterliggende strook kavels grenzend aan het buitengebied van Opende. Het bedrijventerrein is particulier ontwikkeld.

Bedrijventerrein Leek

Bedrijventerrein Leek is het oudste bedrijventerrein van Leek. In de periode 2004-2007 is dit terrein helemaal opgeknapt. Hierbij gaat het om het verbeteren van de wegen, riolering, groenvoorziening, ontsluiting en de verkeersveiligheid. Verder is een nieuw complex gerealiseerd voor grootschalige detailhandel, waarin onder meer Praxis, Beter Bed, Kwantum en Leen Bakker zich hebben gevestigd. Er zijn plannen voor de herontwikkeling van de NETAM-locatie.

Bedrijventerrein Leeksterhout

Leeksterhout is gelegen aan de zuidzijde van de A7 bij Leek en is gemakkelijk bereikbaar via een rechtstreekse aansluiting op deze snelweg. Deze locatie is bij uitstek geschikt voor bedrijven voor wie representativiteit en bereikbaarheid van groot belang zijn. Leeksterhout is ontwikkeld in de jaren negentig en is volledig uitgegeven. 

Bedrijventerrein Marumerlage

Bedrijventerrein Marumerlage ligt aan de noordzijde van de A7 bij Marum en is uitstekend bereikbaar. Het terrein is volledig uitgegeven.

Bedrijventerrein Mokkenburg, Noordhorn

Bedrijventerrein Mokkenburg in Noordhorn ligt ten noorden van het Van Starkenborghkanaal en ten westen van de N355. Het terrein is volledig benut.

Bedrijventerrein Oldebert, Tolbert

Bedrijventerrein Oldebert hoort bij Tolbert en ligt ten zuiden van de dorpskern. Op dit bedrijventerrein zijn ruim veertig bedrijven gevestigd. Zowel de industrie, de handel en de dienstverlening zijn op Oldebert vertegenwoordigd. Sinds 2016 beschikt bedrijventerrein Oldebert over een glasvezelnetwerk. De netto beschikbare oppervlakte van 20 hectare is volledig uitgegeven. 

Bedrijventerrein Park West, Grootegast

Bedrijventerrein Park West ligt ten noordwesten van Grootegast. Op dit bedrijventerrein zijn geen kavels meer beschikbaar.

Bedrijventerrein Rietlanden, Grijpskerk

Bedrijventerrein Rietlanden ligt ten noorden van de N355 in Grijpskerk. Het terrein is volledig benut.

Bedrijventerreinen in de regio Groningen-Assen

Voor de vestiging van nieuwe bedrijven is bedrijvenpark Leeksterveld beschikbaar. Leeksterveld is uitstekend bereikbaar door de ligging direct aan de A7. Het bedrijventerrein onderscheidt zich door de ruime opzet met veel groen en water.

Leeksterveld

Heeft u gevonden wat u zocht?

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u een vraag, opmerking of suggestie? Wij zijn via de volgende kanalen te bereiken:

Anne KCC

Onze medewerkers helpen u graag.