Pagina opties

Groter

Werk & Inkomen

U kunt bij de gemeente terecht voor financiƫle hulp. Wij bekijken samen met u waar u recht op heeft.

Bijzondere bijstand

Staat u onverwacht voor bijzondere kosten en heeft u daarvoor geen geld opzij kunnen zetten? U kunt bij ons bijzondere bijstand aanvragen.

Uitkering & bijstand

U kunt een bijstandsuitkering aanvragen als u onvoldoende inkomen of vermogen heeft om van te leven en u geen recht heeft op een andere uitkering.

Tegemoetkoming eigen risico zorgverzekering 2019 gebied Middag

Inwoners van Ezinge, Garnwerd en Feerwerd (gebied Middag) met een laag inkomen en hoge zorgkosten komen in aanmerking voor een compensatie van hun eigen risico zorgverzekering in 2019

Minimaregeling

Hebt u een minimuminkomen, dan kunt u voor bepaalde kosten een vergoeding of een bijdrage in de kosten krijgen van de gemeente.

Bereken uw recht

Via Bereken uw recht kunt u in een paar stappen nagaan van welke regelingen u mogelijk gebruik kunt maken. Zorg dat u uw gegevens over inkomen, banksaldo, huur en zorgverzekering bij de hand heeft.

Bereken uw recht

Schuldhulpverlening

Als het u niet meer lukt om uw schulden af te betalen, kunt u schuldhulpverlening vragen bij verschillende instanties, waaronder de gemeente.

Kinderopvangtoeslag

Kinderopvangtoeslag is een tegemoetkoming in de kosten van de kinderopvang. Lees of u als ouder recht heeft op kinderopvangtoeslag.