Pagina opties

Groter

Vrije tijd & beleven

Ga erop uit in het Westerkwartier!

Sportakkoord

Met het Sportakkoord Westerkwartier willen we bereiken dat iedereen, écht iedereen, plezier in sport en bewegen heeft. Nu en in de toekomst; ongehinderd en in een veilige en gezonde omgeving. En dat een leven lang: als sporter, vrijwilliger of toeschouwer. En ieder op zijn of haar eigen niveau.

Sportakkoord

Sport- en cultuurverenigingen

De contactgegevens van de sport- en cultuurverenigingen die actief zijn in de gemeente Westerkwartier zijn terug te vinden in de digitale infogids.

Infogids

Buurtsportcoaches

De buurtsportcoaches van Sociaal Werk De Schans stimuleren alle inwoners van de gemeente Westerkwartier om gezond te leven. Dit doen we door samen met inwoners, clubs en verenigingen sport- en beweegactiviteiten bij jou in de buurt te organiseren. Dit doen we voor iedereen: jong en oud, met of zonder beperking. Daarnaast geven we informatie en advies over voeding en een gezond gewicht.

Is er thuis te weinig geld te sporten of iets aan kunst en cultuur te doen? Voor het Jeugd Fonds Sport & Cultuur is de buurtsportcoach intermediair.

Naar de buurtsportcoaches

Huis voor de Sport

Schaatsen, zwemmen, squash, tennis, verjaardagsfeestjes, vergaderen, sportaccommodaties huren en meer.

Huis voor de Sport

Toerisme

Maak kennis met de veelzijdigheid van het Westerkwartier. Wandel of fiets  door het mooie coulissen- en dijkenlandschap met landerijen, wierden, bossen en heide. Maak onderweg een tussenstop bij een horecagelegenheid, dagrecreatiebedrijf of ontdek de vier borgen, zeventien musea en andere  bezienswaardigheden. Geniet van de vele recreatiemogelijkheden, zoals zwemmen, varen en winkelen.

Ontdek het Westerkwartier

Cultuur

In het Westerkwartier zijn tientallen koren, theatergroepen en muziekkorpsen actief waar inwoners terecht kunnen om uiting te geven aan hun creativiteit en waar bezoekers verrast kunnen worden door de kracht van amateurkunst. Ook zijn er tal van ateliers en galerieën waar authentieke beeldende kunst te zien is.  Maar liefst 17 musea tonen uiteenlopende exposities en elk jaar zijn er spraakmakende culturele evenementen, soms van internationale allure. Op de website Fier Westerkwartier wordt de gehele cultuursector van het Westerkwartier gepresenteerd.

Fier Westerkwartier

Weekmarkten

In Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn zijn wekelijks markten. Daarnaast is er op elke eerste zaterdag van de maand een streekproductenmarkt. Meer informatie: 

Streekproductenmarkt Nienoord

Evenementen

Excursies, lezingen, markten, braderieen, muziek, openhuis, toneel, theater, film, varia, workshops, etc.

in het Westerkwartier

Geocaching

In Nederland is het geocaching, het zoeken naar een schat (een cache), bijvoorbeeld een kistje met daarin een logboekje met een GPS aan de hand van geografische coördinaten, een snelgroeiende en populaire buitenactiviteit.  De gemeente Westerkwartier staat open voor deze leuke, sportieve activiteit, maar wil voorkomen dat een wildgroei aan caches ontstaat op gemeentelijk terrein.

Geocaching

Gemeentehaven Leek

De haven van Leek is de ideale plek om uw boot aan te leggen.

Gemeentehaven Leek

Carbidschieten

Wilt u carbidschieten op oudejaarsdag in de gemeente Westerkwartier? Dan is de kans groot dat hier een ontheffing van de gemeente voor aangevraagd moet worden.

Carbidschieten