Pagina opties

Groter

Toerisme

Algemeen

Maak kennis met de veelzijdigheid van het Westerkwartier. Wandel of fiets  door het mooie coulissen- en dijkenlandschap met landerijen, wierden, bossen en heide. Maak onderweg een tussenstop bij een horecagelegenheid, dagrecreatiebedrijf of ontdek de vier borgen, zeventien musea en andere bezienswaardigheden. Geniet van de vele recreatiemogelijkheden, zoals zwemmen, varen en winkelen.

Er is zoveel wat de moeite waard is om te bezoeken, dus ga er lekker op uit en laat je verrassen door het Westerkwartier!

Meer inspiratie

Fietsroutes langs monumenten WO II

De 4 mei comités uit de gemeente Westerkwartier hebben als alternatief voor de herdenkingsbijeenkomsten zes fietsroutes gemaakt ter nagedachtenis aan de Tweede Wereldoorlog.

Naar de fietsroutes

Wandel- en fietskaart

U kunt de gemeente beter leren kennen door op stap te gaan in het Westerkwartier. We hebben in de tweede week van juli 2020 huis-aan-huis een wandel- en fietskaart verspreid. Hierop staan ook tips voor uitstapjes naar bijvoorbeeld musea en een overzicht van alle zwemlocaties en bootverhuurmogelijkheden. De kaart is ook online aan te vragen.

Naar de wandel- en fietskaart

afbeelding

Lekker strunen met de kiender

"Mama, papa? Wat gaan we nu doen?” Je hebt het antwoord snel gevonden op jouw mobiel met de gratis kaart ‘Avontuurlijke Verhalen Westerkwartier’ van de gemeente Westerkwartier. Van lekker spelen op een natuurlijke speelplaats tot aan een interessant bezoek aan een museum, je vindt het allemaal in deze app.

Lekker strunen met de kiender

Landgoederen en borgen

De rijke historie van het Westerkwartier is ook terug te vinden in de borgen en landhuizen die je kan bezichtigen.

Naar de landgoederen en borgen

Afbeelding

Musea

Wil je meer weten over de historie van het Westerkwartier? Bezoek dan één van de 18 musea die de gemeente rijk is. Niet alle musea zijn dagelijks geopend. Check de websites voor actuele openingstijden.

Naar de musea

Zwemmen

Je kan in verschillende (gecontroleerde) wateren zwemmen, ook de zwembaden en sauna's staan hier op een rijtje:

Naar zwemmen

Bootverhuur

Boot of kano huren? Bekijk hier de mogelijkheden.

Naar de bootverhuur

Afbeelding

Dagrecreatieve voorzieningen

Middag Humsterland

Nationaal landschap Middag Humsterland is het oudste cultuurlandschap van Nederland. De weg kronkelt door het landschap met wierden, dijken en kwelders heen en je kunt mijlenver om je heen kijken. In de weilanden liggen schitterende pittoreske dorpen, historische boerderijen, diverse borgen en kerken.

Website Middag Humsterland

Visie recreatie en toerisme gemeente Westerkwartier

Samen met ondernemers en inwoners is een visie op recreatie en toerisme ontwikkeld die een koers uitzet voor de toekomst.

Visie recreatie en toerisme