Pagina opties

Groter

Toerisme

Algemeen

Maak kennis met de veelzijdigheid van het Westerkwartier. Wandel of fiets  door het mooie coulissen- en dijkenlandschap met landerijen, wierden, bossen en heide. Maak onderweg een tussenstop bij een horecagelegenheid, dagrecreatiebedrijf of ontdek de vier borgen, zeventien musea en andere bezienswaardigheden. Geniet van de vele recreatiemogelijkheden, zoals zwemmen, varen en winkelen.

Er is zoveel wat de moeite waard is om te bezoeken, dus ga er lekker op uit en laat je verrassen door het Westerkwartier!

Meer inspiratie

Wandel- en fietskaart

U kunt de gemeente beter leren kennen door op stap te gaan in het Westerkwartier. We hebben in de tweede week van juli 2020 huis-aan-huis een wandel- en fietskaart verspreid. Hierop staan ook tips voor uitstapjes naar bijvoorbeeld musea en een overzicht van alle zwemlocaties en bootverhuurmogelijkheden. De kaart is ook online aan te vragen.

Naar de wandel- en fietskaart

afbeelding

Landgoederen en borgen

De rijke historie van het Westerkwartier is ook terug te vinden in de borgen en landhuizen die je kan bezichtigen.

Naar de landgoederen en borgen

Afbeelding

Fiets- en wandeltips inwoners

In de zomer van 2020 vroegen we inwoners van de gemeente naar de mooiste fietstochten en wandelgebieden/routes. Deze tips hebben we verzameld.

Musea

Wil je meer weten over de historie van het Westerkwartier? Bezoek dan één van de 18 musea die de gemeente rijk is. Niet alle musea zijn dagelijks geopend. Check de websites voor actuele openingstijden.

Naar de musea

Zwemmen

Je kan in verschillende (gecontroleerde) wateren zwemmen, ook de zwembaden en sauna's staan hier op een rijtje:

Naar zwemmen

Bootverhuur

Boot of kano huren? Bekijk hier de mogelijkheden.

Naar de bootverhuur

Afbeelding

Dagrecreatieve voorzieningen