Pagina opties

Groter
A A

Aanslag gemeentelijke belastingen 2019

Eind mei verstuurt de gemeente Westerkwartier de aanslag gemeentelijke belastingen/WOZ-beschikking. We bieden de mogelijkheid deze aanslag via MijnOverheid te ontvangen. U ontvangt de aanslag dan in de Berichtenbox van MijnOverheid. Hiermee willen wij de online dienstverlening aan onze inwoners vergroten.

Voordelen digitale aanslag

Het digitaal ontvangen van uw aanslag heeft een aantal voordelen. Het is overzichtelijk en veilig; alleen u kunt bij uw gegevens doordat u moet inloggen met uw DigiD inlogcode. U kunt uw aanslagen altijd en overal inzien. Ook sparen we het milieu, omdat we minder papier gebruiken.

MijnOverheid, uw digitale post en persoonlijke gegevens op één plekMeld u aan voor MijnOverheid en de Berichtenbox

Als u de aanslag gemeentelijke belastingen/WOZ-beschikking voor 2019 digitaal wilt ontvangen, moet u zich registreren voor de Berichtenbox op http://www.mijnoverheid.nl. Hiervoor heeft u uw DigiD inlogcode nodig. Na registratie kunt u direct gebruikmaken van de Berichtenbox. Controleer na uw registratie of de gemeente Westerkwartier is aangevinkt. Zo niet, plaats dan het vinkje en klik onderaan de pagina op  ‘bewaren’.

Als u zich voor 16 mei 2019 aanmeldt, ontvangt u eind mei de aanslag/beschikking voor 2019 via de Berichtenbox. U ontvangt een e-mail zodra de aanslag in de Berichtenbox staat. Hiervoor is het wel nodig dat u uw e-mailadres registreert bij MijnOverheid.

U bent al aangemeld bij de Berichtenbox?

Als u zich al eerder hebt geregistreerd voor de Berichtenbox, controleer dan of de gemeente Westerkwartier is aangevinkt. Zo niet, plaats dan het vinkje en klik onderaan de pagina op  ‘bewaren’.

Eind mei ontvangt u de aanslag/beschikking voor 2019 via de Berichtenbox. U ontvangt een e-mail zodra de aanslag in de Berichtenbox staat. Hiervoor is het wel nodig dat u uw e-mailadres registreert bij MijnOverheid.

Als u zich niet registreert voor de Berichtenbox, ontvangt u de aanslag van 2019 per post.

Taxatieverslagen

Het taxatieverslag waarin de WOZ-waarde van uw woning staat vermeld, wordt eind mei naar MijnOverheid verstuurd en is door de belastingplichtige te allen tijde op www.mijnoverheid.nl  te raadplegen onder het tabblad ‘Persoonlijke Gegevens --> Wonen’.  Om het taxatieverslag via MijnOverheid te raadplegen hoeft u geen vinkje bij de gemeente te zetten (anders dan bij het ontvangen van de aanslag in de Berichtenbox).