Pagina opties

Groter

Aanslag gemeentelijke belastingen 2019

In het weekend van 25 mei verstuurt de gemeente Westerkwartier de aanslag gemeentelijke belastingen/WOZ-beschikking. We hebben de mogelijkheid geboden deze aanslag via MijnOverheid te ontvangen. Heeft u zich voor 15 mei aangemeld bij MijnOVerheid, dan ontvangt u de aanslag 2019 in de Berichtenbox van MijnOverheid.

Wilt u voortaan ook de aanslag via de Berichtenbox ontvangen? Meldt u zich dan bij MijnOverheid

Heeft u zich niet aangemeld, dan ontvangt u de aanslag per post.

Voordelen digitale aanslag

Het digitaal ontvangen van uw aanslag heeft een aantal voordelen. Het is overzichtelijk en veilig; alleen u kunt bij uw gegevens doordat u moet inloggen met uw DigiD inlogcode. U kunt uw aanslagen altijd en overal inzien. Ook sparen we het milieu, omdat we minder papier gebruiken.

Taxatieverslagen

Het taxatieverslag waarin de WOZ-waarde van uw woning staat vermeld, wordt eind mei naar MijnOverheid verstuurd en is door de belastingplichtige te allen tijde op www.mijnoverheid.nl  te raadplegen onder het tabblad ‘Persoonlijke Gegevens --> Wonen’.  Om het taxatieverslag via MijnOverheid te raadplegen hoeft u geen vinkje bij de gemeente te zetten (anders dan bij het ontvangen van de aanslag in de Berichtenbox).

Automatische incasso

Als u in uw voormalige gemeente een machtiging heeft afgegeven voor een automatische incasso, neemt de gemeente Westerkwartier deze over. U hoeft in dat geval geen nieuwe machtiging automatische incasso door te geven.

Automatische incasso