Pagina opties

Groter

Nieuwsbrief participatiewet juni 2021

Meisje met de rode haren

Nieuwsbrief juni 2021

Er ligt weer een nieuwsbrief voor u. Wij willen u dit keer graag iets vertellen over een kookboek, de vakantiespelweken, de vakantieperiode en uitbetaling vakantiegeld.

Kookboek “Samen koken in het Westerkwartier – lekker, eenvoudig en voor iedereen”

Wilt u lekker, makkelijk en gezond koken, maar weet u niet goed hoe? Vindt u het lastig om iedere keer wat anders op tafel te zetten? Laat u inspireren door de recepten van het kookboek ‘’Samen koken in het Westerkwartier – lekker, eenvoudig en voor iedereen’’. In dit kookboek staan makkelijke en lekkere recepten centraal.

Het kookboek is in eenvoudige taal geschreven, zodat het kookboek voor iedereen geschikt en te begrijpen is. Wat het kookboek verder speciaal maakt, is dat het ontworpen is door studenten van Academie Minerva. Zij hebben gebruik gemaakt van foto’s en zelfgemaakte illustraties. Kortom, dit kookboek wilt u hebben!

Het kookboek kunt u gratis aanvragen via het volgende e-mail adres: Desiree.vanderwijk@westerkwartier.nl

Vermeld bij de aanvraag uw naam en achternaam, postcode, straat en huisnummer. Deze gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt.

Nieuwsgierig naar meer recepten? Volg onze Facebookpagina ‘’Samen koken in Westerkwartier’’

Meedoen aan een Spelweek!

Voor de uitbraak van het Coronavirus werden er ieder jaar in de verschillende dorpen van de gemeente Westerkwartier gezellige en feestelijke spelweken voor kinderen georganiseerd. Onder begeleiding van ervaren vrijwilligers en met behulp van vele inwoners worden kinderen uitgedaagd om nieuwe dingen te leren, samen te werken, elkaar te helpen en eigen grenzen te kunnen en durven op zoeken. Voor veel kinderen een week om een jaar lang naar uit te kijken.

Corona

In 2020 zijn de meeste spelweken in het Westerkwartier niet doorgegaan. Als de Coronamaatregelen het toelaten hopen we dat er in de zomer van 2021 weer spelweken georganiseerd mogen worden.

De gemeente Westerkwartier en de spelweken vinden het belangrijk dat ALLE kinderen deel kunnen nemen aan de spelweken. Ook voor de kinderen van gezinnen die het financieel niet breed hebben.

Aanmelden bij De Schans

Voor gezinnen, die om diverse redenen niet over de financiële mogelijkheden beschikken om hun kind(eren) deel te laten nemen, is het mogelijk om zich gratis in te schrijven. Kinderen tot 13 jaar kunnen aan de spelweek meedoen.

Ouders/verzorgers die in aanmerking komen voor het minimabeleid, bijstand of Voedselbank hoeven voor deze kinderen geen deelnamekosten te betalen voor de Spelweek. Bij de aanmelding voor de (kinder)spelweken kunt u aangeven dat u voor deze regeling in aanmerking komt.

Meer informatie

Voor actuele informatie over de spelweken in het Westerkwartier kunt u de website van Sociaal Werk De Schans in de gaten houden: www.sociaalwerkdeschans.nl

Vakantiegeld

Het vakantiegeld wordt half juni uitbetaald.

Vakantieperiode

U mag maximaal 4 weken met behoud van uitkering op vakantie naar het buitenland. Gaat u langer? Dan heeft dit gevolgen voor uw uitkering.

U moet altijd (vooraf) melden dat u op vakantie gaat. Gebruik hiervoor het wijzigingsformulier.

Tips/opmerkingen

Wij willen u regelmatig informeren over verschillende onderwerpen. Heeft u nog vragen of opmerkingen? Over welke onderwerpen wilt u graag iets meer weten?

Wij horen het graag. Stuur een mail naar nieuwsbriefP-wet@westerkwartier.nl

Of bespreek het met uw contactpersoon.

Inleveren wijzigingsformulier en betaling uitkering

Maand Inleverdatum  Betaling uitkering omstreeks
Juni 2021  23 juni 2021 1 juli 2021

U stuurt het wijzigingsformulier naar het volgende adres:

  • Gemeente Westerkwartier
    Ondersteuning Mens & Gezin
    Antwoordnummer 1005
    9300 VB  Leek

Een postzegel is niet nodig. Mailen mag ook via uitkeringsadministratie@westerkwartier.nl