Pagina opties

Groter

Nieuwsbrief participatiewet januari 2021

Tekening lachend meisje

Er ligt weer een nieuwsbrief voor u. Wij willen u dit keer graag iets vertellen over de jaaropgaaf 2020, hulp aan gedupeerden Kinderopvangtoeslag,

“Heel Westerkwartier belt “, opleidingstraject voor jongeren “ Rubicon” en nogmaals het gratis wasbare mondkapje.

Mondkapje

In onze vorige nieuwsbrief heeft u gelezen over het gratis wasbare mondkapje. U kunt nog steeds, zo lang de voorraad strekt, een gratis mondkapje aanvragen. Stuur hiervoor een mailtje naar bodesleek@westerkwartier.nl.

Vermeld in uw mail uw naam, adres en het aantal personen ouder dan 13 jaar. Wij sturen u hierna de mondkapjes op.

Opleidingstraject voor jongeren “ Rubicon”

Ben je jonger dan 23 jaar en heb je nog geen startkwalificatie ? De gemeente Westerkwartier start samen met Noorderpoort in 2021 een maatwerkopleiding in of in de omgeving van Leek. Je krijgt iedere dag les van dezelfde docent. In de middag loop je stage. Je krijgt veel persoonlijke aandacht omdat er maximaal 11 jongeren meedoen. Als je de 2-jarige mbo-2 opleiding start kom je in aanmerking voor studiefinanciering.

Wil je meer weten?

Neem contact op met Nynke Blumers (nynke.blumers@westerkwartier.nl  / 06 15 21 99 12) of met Sietske de Jong (sietske.dejong@westerkwartier.nl /06 46 48 53 22)

Gemeente helpt gedupeerden Kinderopvangtoeslag

Doe melding bij de Belastingdienst

Bij de Belastingdienst zijn fouten gemaakt bij het toekennen van Kinderopvangtoeslag. Denkt u dat uw Kinderopvangtoeslag tussen 2005 en 2019 onterecht is stopgezet? Belt u dan met het speciale Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag en meld u aan. De medewerkers van dit team zijn van maandag tot en met donderdag van 8.00 - 20.00 uur bereikbaar en op vrijdag van 8.00 - 17.00 uur via telefoonnummer 0800 23 58 358.

Als u onterecht kinderopvangtoeslag moest terugbetalen, krijgt u van de Belastingdienst een vergoeding. Hierover ontvangt u een brief. Komt u er niet uit? Bel dan de gemeente Bent u persoonlijk geraakt door de beslissingen van de Belastingdienst? Heeft u bijvoorbeeld schulden gemaakt of bent u door alle verwikkelingen uw baan kwijt geraakt? Neemt u dan contact op met de gemeente Westerkwartier. U kunt ons telefonisch bereiken op telefoonnummer 14 0594. U kunt ook een e-mail sturen naar info@westerkwartier.nl

Jaaropgave 2020

Ieder jaar ontvangt u van ons een jaaropgave. In deze jaaropgave kunt u lezen hoeveel bruto uitkering u heeft ontvangen in 2020. U gebruikt de jaaropgave voor het aanvragen van bijvoorbeeld huurtoeslag, zorgtoeslag en studiefinanciering. Wij sturen de jaaropgave naar u op. Heeft u in april nog geen jaaropgave ontvangen? Neemt u dan contact op met ons.

Heel Westerkwartier belt

Heeft u behoefte aan contact met andere mensen? Even uw verhaal doen, gezellig kletsen, eens een andere stem horen? Daarvoor is ‘Heel Westerkwartier Belt’

Bel gerust: 06 37 32 37 96 of stuur een appje als u gebeld wilt worden.

Meld u aan bij dit mooie initiatief!

Inleveren wijzigingsformulier en betaling uitkering

Maand Inleverdatum Betaling uitkering omstreeks
Januari 2021 22 januari 1 februari

U stuurt het wijzigingsformulier naar het volgende adres:

  • Gemeente Westerkwartier Ondersteuning Mens & Gezin
    Antwoordnummer 1005
    9300 VB Leek

Een postzegel is niet nodig of via e-mail uitkeringsadministratie@westerkwartier.nl

Tips/opmerkingen

Wij willen u regelmatig informeren over verschillende onderwerpen. Heeft u nog vragen of opmerkingen? Over welke onderwerpen wilt u graag iets meer weten?

Wij horen het graag. Stuur een mail naar nieuwsbriefP-wet@westerkwartier.nl. Of bespreek het met uw contactpersoon

Wij wensen u een positief en gezond 2021!