Pagina opties

Groter

Nieuwsbrief participatiewet februari 2021

Roodharig meisje (stripfiguur)

Er ligt weer een nieuwsbrief voor u. Wij willen u dit keer graag iets vertellen over het gratis wasbare mondkapje, de informatiemap, de voorlopige teruggaaf heffingskortingen, “Rondkomen in het Westerkwartier” en enkele projecten.

Gratis mondkapje

De gemeente Westerkwartier verstrekt gratis wasbare en herbruikbare mondkapjes aan inwoners met een minimuminkomen.

Wat moet u doen?

U stuurt een mailtje naar bodesleek@westerkwartier.nl.

Vermeld in de mail uw naam, adres en het aantal personen ouder dan 13 jaar zodat wij hierna de mondkapjes naar u kunnen opsturen. De actie geldt zolang de voorraad strekt.

Informatiemap

In de maand februari ontvangt u een uitgebreide informatiemap. Hierin kunt u lezen over veel onderwerpen met betrekking tot uw uitkering. Onder andere over uw rechten en plichten, maar ook over regelingen waarvoor u in aanmerking kunt komen. Ook leest u over organisaties die u kunnen helpen bij vragen of problemen.

Rondkomen in het Westerkwartier  

Bent u bekend met de facebookpagina “Rondkomen in het Westerkwartier” ?

Op deze facebookpagina kunt u lezen welke mogelijkheden er zijn voor mensen met een laag inkomen. Een voorbeeld hiervan is Stichting Leergeld Westerkwartier-Noordenveld.  U kunt als ouder voor  kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar een bijdrage aanvragen van € 400,- per jaar. Dit kan voor bijvoorbeeld schoolkosten, laptop, sport, muziekles of fiets.

Re-integratie projecten

Wilt u werkervaring opdoen?

Haalt u graag elektrische apparaten uit elkaar of vindt u houtbewerking leuk? Wilt u aan de slag als vrijwillig chauffeur bij Landgoed Nienoord? Of bent u een moeder van jonge kinderen die haar talenten wil ontdekken? Wij hebben dan een aantal leuke projecten voor u.

Wilt u na het lezen meer informatie of heeft u interesse ? Neem dan contact op met uw consulent of bel naar 14 0594.

Voorlopige aanslag belastingdienst

Ontvangt u de algemene heffingskorting minst verdienende partner of de inkomensafhankelijke combinatiekorting van de belastingdienst? Dan ontvangen wij graag wij van u een kopie de (voorlopige) aanslag die u daarvoor heeft ingediend bij de belastingdienst. De teruggave die u van de belastingdienst ontvangt, wordt namelijk als inkomen gezien, wat van invloed is op de te ontvangen bijstand.

Let op: ook als u teruggave niet aanvraagt bij de belastingdienst, maar u heeft er wel recht op, dan kan dat wel gevolgen hebben voor de hoogte van uw uitkering.

Tips/opmerkingen

Wij willen u regelmatig informeren over verschillende onderwerpen. Heeft u nog vragen of opmerkingen? Over welke onderwerpen wilt u graag iets meer weten?

Wij horen het graag. Stuur een mail naar  nieuwsbriefP-wet@westerkwartier.nl. Of bespreek het met uw contactpersoon.

Inleveren wijzigingsformulier en betaling uitkering

Maand Inleverdatum Betaling uitkering omstreeks
Februari 2021    19 februari 2021    1 maart 2021

U stuurt het wijzigingsformulier naar het volgende adres:

  • Gemeente Westerkwartier
    Ondersteuning Mens & Gezin
    Antwoordnummer 1005
    9300 VB  Leek

Een postzegel is niet nodig.

U kunt het formulier ook mailen: uitkeringsadministratie@westerkwartier.nl