Pagina opties

Groter

Mens & gezin

U kunt bij ons terecht voor hulp en bijstand.

Wmo

Als u het zelf niet meer redt, kunt u ondersteuning aanvragen bij de gemeente. Samen met u kijken we naar uw situatie en opties.

Heeft u een hulpvraag? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. In het formulier stellen we u een paar inhoudelijke vragen zodat we ons goed voor kunnen bereiden op uw vraag. Nadat het formulier is verstuurd, nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Contactformulier WMO

Jeugd

Heeft u een vraag over opgroeien en opvoeden? De consulenten jeugd denken graag met u mee en zetten als dat nodig is jeugdhulp in.

Contact

Zorg

Heeft u hulp nodig? Hier vindt u informatie over onderwerpen die te maken hebben met zorg en welzijn.

Zorg

Onafhankelijke Cliëntondersteuning

Inwoners in de gemeente Westerkwartier kunnen gebruik maken van onafhankelijke cliëntondersteuning. Onafhankelijke cliëntondersteuners geven informatie en advies op het gebied van maatschappelijke ondersteuning, (preventieve) zorg, jeugdzorg, onderwijs, welzijn, wonen, werk & inkomen.

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Sociaal Werk De Schans

Woon je in de gemeente Westerkwartier? Dan is Sociaal Werk De Schans er voor jouw welzijn. Je kunt bij Sociaal Werk De Schans terecht met vragen over bijvoorbeeld gezondheid, geld, de leefbaarheid in je wijk of dorp, (vrijwilligers)werk & participatie en mantelzorg.

Woonzorgvisie 2019-2025

Op 22 mei 2019 heeft de raad van de gemeente Westerkwartier de Woonzorgvisie Westerkwartier 2019-2025 vastgesteld. Deze woonzorgvisie geeft inzicht in de veranderingen van de woonzorgvraag in het Westerkwartier en de wijze waarop de gemeente hierop wil anticiperen.

De Woonzorgvisie 2019-2025

Afbeelding.

Ondersteuningsroute

De ondersteuningsroute maakt het mogelijk eerder hulp te bieden aan kinderen (en ouders). De route biedt professionals duidelijkheid en afspraken rondom werkwijzen en versterkt de onderlinge samenwerking tussen gemeenten, onderwijs en jeugdhulpaanbieders.

Inkomen

Hier vindt u informatie over bijstand, uitkeringen en andere vormen van inkomensondersteuning.

Inkomen

Antidiscriminatie

Inwoners die zich gediscrimineerd of ongelijk behandeld voelen, kunnen bij de consultenten terecht voor onafhankelijke en laagdrempelige bijstand.

Buurtbemiddeling

Iedereen wil prettig wonen. Kleine ergernissen zoals afval in het trappenhuis, fout parkeren, recht van overpad of geluidsoverlast kunnen leiden tot ruzie, overlast en onbegrip. Een gesprek met buren leidt niet altijd tot een oplossing. Soms lopen conflicten uit de hand. Dan is het vaak prettig om hulp in te schakelen.

Vrijwilligers

Hebt u een bijstandsuitkering? Vrijwilligerswerk vergroot uw kans op een betaalde baan. Doet u vrijwilligerswerk en bent u al goed verzekerd?

Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) Westerkwartier informeert en adviseert vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties.

Sociaal Ombudsvrouw