Pagina opties

Groter

Duurzame leefomgeving

Afbeelding

Visie Hernieuwbare Elektriciteit

Net als alle andere gemeenten in Nederland heeft de Gemeente Westerkwartier het Klimaatakkoord getekend. Daarmee heeft zij zichzelf een opgave opgelegd om het fossiele energie verbruik terug te dringen.

Visie Hernieuwbare Elektriciteit

RES Groningen

Net als de rest van Nederland doen wij mee aan de regionale energiestrategie, kortweg de RES genoemd.

RES Groningen

Financiering energiecollectieven

Voor energiecollectieven bestaat sinds de zomer van 2020 een subsidieregeling. Hiermee kunnen bijvoorbeeld opstartkosten voor een energiecoƶperatie of kosten voor een haalbaarheidsonderzoek worden gedekt.

Subsidieregeling energiecollectieven

Innovatiefonds

Om innovatie in de Westerkwartierse samenleving te stimuleren heeft de gemeente een innovatiefonds ingesteld, zodat vernieuwende initiatieven laagdrempelig gestimuleerd en gesteund kunnen worden. Heeft u een duurzaam en innovatief idee? Kijk dan op de pagina over het innovatiefonds voor meer informatie en de voorwaarden van deze subsidie. Op deze webpagina is ook het aanvraagformulier en de subsidieregeling te vinden.

Innovatiefonds

Aardgaswinning Westerkwartier

Het meeste Nederlandse aardgas bevindt zich in het Groningenveld. Naast het grote Groningenveld zijn er nog meer dan 250 gasvelden in Nederland, op land en in de Noordzee, waaruit aardgas wordt gewonnen. In de gemeente Westerkwartier liggen 15 gasvelden. Naast gasvelden bevinden zich in de gemeente Westerkwartier ook twee locaties voor gasopslag: Grijpskerk (opslag van gas uit kleine velden) en Norg (opslag van gas uit het Groningenveld)

Aardgaswinning Westerkwartier

Gebiedstransformaties en klimaatbossen

Het landschap in het zuiden van de gemeente Westerkwartier lijkt geschikt te zijn voor een gebiedstransformatie.

Gebiedstransformaties en klimaatbossen