Pagina opties

Groter

De afvalcoaches

Wij weten dat het niet altijd eenvoudig is om uw afval goed te scheiden en minder restafval (de grijze container) over te houden. Onze gemeente introduceert daarom de afvalcoach. Onze afvalcoaches helpen u zo goed mogelijk bij het scheiden van uw afval, zodat er zo weinig mogelijk restafval overblijft. We zijn blij met de twee afvalcoaches Carmen Costa en Mark Feenstra die starten in de gemeente. De komende periode zult u regelmatig van ze horen of zien.

Wat doet een afvalcoach eigenlijk precies?

Een afvalcoach is vooral in de wijk te vinden en in contact met inwoners en maatschappelijke organisaties in de gemeente. Wat leeft er in de gemeente wat betreft afvalinzameling en waar loopt u, als inwoner, tegenaan bij het scheiden van het afval. Ze zijn het aanspreekpunt voor al dit soort vragen en ze denken actief mee in oplossingen.

Het belang van het scheiden van de verschillende afval- en grondstofstromen maken ze duidelijk. Op deze manier hopen ze hun enthousiasme over dit onderwerp over te brengen en het maatschappelijke belang hiervan onder de aandacht te brengen met oog voor uitvoerbare tips en tricks.