Pagina opties

Groter

Duurzaam Wonen

Een toekomstbestendige woonomgeving wordt bereikt als iedereen zoveel mogelijk energie weet te besparen; alles wat er niet gebruikt wordt hoeft immers ook niet geleverd en opgewekt te worden. Verder moet iedereen zich schone energie kunnen veroorloven, ook de mensen met de smalle beurs. De gemeente wil iedereen hierover zo goed en compleet mogelijk voorlichten. Er wordt daarvoor nog steviger ingezet op de voorlichting via het Energieloket Groningen, energiecoaches, educatie in het onderwijs en via gerichte campagnes.

afbeelding

Energieloket Groningen

Op het Energieloket kunt u terecht voor adviezen en tips.

Energieloket Groningen

Campagne ‘Profiteren van Isoleren’

Wat kun jij doen? Profiteren van isoleren, dát kun jij doen!

Campagne ‘Profiteren van Isoleren’

Transitievisie Warmte

In de meeste huishoudens is aardgas nu nog een vanzelfsprekende keuze voor verwarmen en koken. Dit zal gaan veranderen. In de komende 30 jaar moeten we de overstap naar een aardgasvrije gemeente maken.

Transitievisie Warmte

Duurzaamheidslening

U wilt een lagere energierekening, meer wooncomfort en een hogere waarde van uw woning? Met energiezuinige maatregelen profiteert u in één klap van deze drie voordelen. Maar isolatie, een zuinige  verwarmingsinstallatie of een zonneboiler kosten geld. Met de gunstige duurzaamheidslening wil de gemeente Westerkwartier u graag financieel ondersteunen.

Duurzaamheidslening

Fonds Wonen Westerkwartier

Gemeente Westerkwartier start met het Fonds Wonen Westerkwartier. Hier kunt u leningen krijgen voor duurzame woningverbetering, woningaanpassingen om langer thuis te wonen en de aanschaf van de eerste woning.

Fonds Wonen Westerkwartier

Duurzame vervoersmiddelen & deelmobiliteit

De gemeente Westerkwartier vindt het belangrijk elektrisch rijden te stimuleren en samen met marktpartijen laadinfrastructuur te realiseren.

Duurzame vervoersmiddelen & deelmobiliteit

Subsidies en financiering

Voor het verduurzamen van woningen biedt de gemeente Westerkwartier zelf geen subsidies, omdat er landelijke subsidiemogelijkheden zijn. De gemeente biedt financiering. Kijk op de pagina van de duurzaamheidslening (link). Bent u benieuwd of u subsidie of andere financiering kunt krijgen voor het verduurzamen van uw woning? Een handig overzicht van alle subsidies en financieringsmogelijkheden vindt u bij het Energieloket Groningen!

Energieloket Groningen