Inwoners met hoge(re) energiekosten kunnen een beroep doen op Stichting Noodfonds. Zij kunnen een aanvraag doen voor een bedrag uit het Noodfonds.

Het Noodfonds helpt inwoners, die door de stijgende energiekosten deze rekeningen niet meer kunnen betalen. Vrijwilligers van het Noodfonds beoordelen de aanvraag. De hulp van het Noodfonds bestaat uit een maandelijks bedrag. 

Stichting Noodfonds

Stichting Noodfonds is van het Samenwerkingsverband vrijwilligersorganisaties Westerkwartier (SvW). In het bestuur zitten Humanitas, Voedselbank, Stichting Leergeld, Platform van Kerken Westerkwartier en Schuldhulpmaatje. De Stichting heeft subsidie gekregen van de gemeente om inwoners te kunnen helpen. Daarnaast vraagt de stichting ook anderen zoals kerken, vrijwilligersorganisaties en inwoners een bijdrage te leveren aan het Noodfonds. 

Wethouder Bert Nederveen: “Gemeente Westerkwartier zet zich in om de gevolgen van de energiecrisis te beperken. Naast de landelijke 800 euro hebben we als gemeente ook een bedrag van 200 euro verstrekt aan minima. Met onze steun aan het Noodfonds hopen we ook inwoners te bereiken die buiten deze regelingen vallen. Het Noodfonds is er voor die inwoners, die door de hoge(re) energieprijzen moeilijk tot niet meer rondkomen. We zijn blij dat deze organisaties hierin een rol pakken”

Aanvraag

Inwoners kunnen vanaf 19 juli 2022 een aanvraag doen via de site van Stichting Noodfonds Westerkwartier(externe link). Dit kan tot 1 december 2022