Acht basisscholen uit de gemeente Noordenveld en Westerkwartier doen van 30 mei tot en met 23 juni 2022 mee met de E-waste Race. De acht deelnemende teams gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval (ook wel e-waste).

De kinderen zamelen klein elektronisch afval in zodat deze hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Zo leveren ze een prachtige bijdrage aan de circulaire economie! 

Woont u in de buurt van een van de deelnemende scholen, dan kunt u tussen 30 mei en 23 juni 2022 gemakkelijk en gratis uw elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit doet u door uw elektronisch afval online aan te bieden op de website van E-waste race. Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges en batterijen vallen niet onder e-waste!

U kunt helpen!

Wanneer u uw klein elektronisch afval apart inlevert, zorgt u ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. De E-waste Race maakt het u gemakkelijk doordat leerlingen het afval bij u thuis komen ophalen. De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste en de school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje. Dus biedt uw kapotte of oude elektronische apparaten online aan! Als dank voor uw bijdrage in de strijd tegen e-waste ontvangt u kortingscodes voor mooie duurzame producten. Hieronder vallen de horloges van Circular Clockworks, de koptelefoons van Gerrard Street, sieraden van NOWA en de producten van Build Your Own Robot (BYOR)

De scholen die in Noordenveld en Westerkwartier meedoen zijn OBS 't Spectrum, CBS Van Panhuys, SLS de Binding, SWS de Schans, Ger Bo Onder De Wieken, OBS de Nijenoert, OBS de Springplank, 't Sterrenpad. De E-waste Race Noordenveld en Westerkwartier is mogelijk gemaakt door PreZero, WEEE en Wecycle.