In die periode zijn de jaarlijkse Bewust Wonen Weken en de Week van de Ontmoeting. De gemeente, Wold & Waard, Sociaal Werk de Schans, Wierden en Borgen, Ixta Noa en Platform Kerken Westerkwartier hebben hiervoor allerlei activiteiten georganiseerd voor inwoners. Dit jaar staat leefbaarheid centraal met het thema: Elkaar ontmoeten in de buurt.

De festiviteiten beginnen 22 september met een burenbrunch in de Sonnenborgh in Leek

Bert Nederveen, wethouder Welzijn en Ton Schroor, directeur-bestuurder van Wold & Waard geven hiervoor het startsein. Dit is het begin van drie weken waarin leuke en gezellige activiteiten plaatsvinden, die in het teken staan van ontmoeten en verbinden.   

Het programma biedt voor elk wat wils  

Inwoners van het Westerkwartier kunnen deelnemen aan diverse activiteiten. Zoals een bezoek aan een buitenbioscoop, samen koffiedrinken, workshops, happen en stappen door het Westerkwartier en nog veel meer. 

Ontmoet elkaar in je buurt

Of je nu jong of oud bent, nieuw in de buurt of er al jaren woont. We geloven dat een levendige en gezellige buurt bijdraagt aan het welzijn van alle inwoners: “Goed contact met mensen om je heen is belangrijk voor het welzijn van iedereen en kan helpen om eenzaamheid te voorkomen.” Het programma is speciaal samengesteld om ontmoetingen te bevorderen en contacten in de buurt te versterken.

Meer informatie

Bekijk alle activiteiten of lees meer op de website van de Bewust Wonen Weken(externe link). Hier staat het volledige programma en de tijdstippen van alle activiteiten. We nodigen inwoners uit deel te nemen aan de activiteiten die hen aanspreken.