Pagina opties

Groter
A A

Bedrijventerreinen

De gemeente Westerkwartier beschikt over meerdere grotere bedrijventerreinen.

Bedrijvenpark Leeksterveld

Voor de vestiging van nieuwe bedrijven is bedrijvenpark Leeksterveld beschikbaar. Leeksterveld is uitstekend bereikbaar door de ligging direct aan de A7. Leeksterveld onderscheidt zich door de ruime opzet met veel groen en water. Leeksterveld beschikt voorts over supersnel internet dankzij het eigen glasvezelnetwerk. Voor bedrijven die hechten aan een representatieve uitstraling zijn nog enkele zichtlocaties beschikbaar. Voor startende ondernemers en ZZP-ers zijn verschillende bedrijvencentra beschikbaar.

Website Leeksterveld

Bedrijventerrein A. Harkemaweg

Bedrijventerrein A. Harkemaweg in Aduard ligt ten oosten van Aduard aan het Van Starkenborghkanaal. Het terrein is volledig benut, wat betekent dat er geen ruimte is voor nieuwe bedrijven. De gemeente zorgt er voor dat de bestaande terreinen optimaal zijn ingericht. Zo kunnen bedrijven die willen uitbreiden dit op het bedrijventerrein zelf doen.

Bedrijventerrein De Hoek

Bedrijventerrein De Hoek ligt aan de zuidzijde van de A7. Het terrein is 12 ha. groot.

Bedrijventerrein De Poort

Bedrijventerrein De Poort ligt aan de zuidzijde van de A7. Het terrein bestaat uit twee delen. Deel I en II. Alle kavels op De Poort I en II zijn uitgegeven.

Bedrijventerrein Diepswal

Bedrijventerrein Diepswal ligt aan de zuidkant van Leek. Naast enkele grote bedrijven zijn er een groot aantal kleine bedrijven gevestigd uit diverse branches. Aan de straten Mulderspark en Molenwieck kan het wonen en werken gecombineerd worden. Het Jos Bedrijvencentrum biedt geschikte ruimtes en faciliteiten met name voor (door)startende ondernemers. Het terrein is volledig uitgegeven.

Bedrijventerrein Lauwerskwartier

Dit bedrijventerrein heeft een zichtlocatiezijde naar de Scheiding en een achterliggende strook kavels aan het buitengebied van Opende.

Bedrijventerrein Leek

Bedrijventerrein Leek is het oudste bedrijventerrein van Leek. In de periode 2004-2007 is dit terrein helemaal opgeknapt. Hierbij gaat het om het verbeteren van de wegen, riolering, groenvoorziening, ontsluiting en de verkeersveiligheid. Verder is een nieuw complex gerealiseerd voor grootschalige detailhandel, waarin onder meer Praxis, Beter Bed, Kwantum en Leen Bakker zich hebben gevestigd.

Bedrijventerrein Leeksterhout

Leeksterhout is gelegen aan de Rijksweg A7 en is gemakkelijk bereikbaar via een rechtstreekse aansluiting op deze snelweg. Deze locatie is bij uitstek geschikt voor bedrijven voor wie representativiteit en bereikbaarheid van groot belang zijn. Leeksterhout is ontwikkeld in de jaren negentig en is volledig uitgegeven. 

Bedrijventerrein Marumerlage

Bedrijventerrein Marumerlage ligt aan de noordzijde van de A7.

Bedrijventerrein Mokkenburg

Bedrijventerrein Mokkenburg in Noordhorn ligt ten noorden van het Van Starkenborghkanaal en ten westen van de N355. Het terrein is volledig benut, wat betekent dat er geen ruimte is voor nieuwe bedrijven. De gemeente zorgt er voor dat de bestaande terreinen optimaal zijn ingericht. Zo kunnen bedrijven die willen uitbreiden dit op het bedrijventerrein zelf doen.

Bedrijventerrein Oldebert

Bedrijventerrein Oldebert hoort bij Tolbert en ligt ten zuiden van de dorpskern. Op dit bedrijventerrein zijn ruim veertig bedrijven gevestigd. Zowel de industrie, de handel en de dienstverlening zijn op Oldebert vertegenwoordigd. Sinds 2016 beschikt bedrijventerrein Oldebert over een glasvezelnetwerk. De netto beschikbare oppervlakte van 20 hectare is volledig uitgegeven. 

Bedrijventerrein Park West

Bedrijventerrein Park West ligt in het noord-oosten van Grootegast. Dit bedrijventerrein achter de lintbebouwing van de Hoofdstraat en de Lutjegasterweg (deels bedrijventerrein) is gevarieerd. Er zijn grote bedrijven, kleine bedrijven en woonwerk-combinaties. Enkele bedrijven zijn publieksgericht, de meeste niet. De uitstraling van de bebouwing is praktisch en zeer verschillend. Deze uitstraling is passend voor een bedrijventerrein.

Bedrijventerrein Rietlanden

Bedrijventerrein RIetlanden ligt ten noorden van de N355 in Grijpskerk. Het terrein is volledig benut, wat betekent dat er geen ruimte is voor nieuwe bedrijven. Op dit moment is dat ook niet nodig. De gemeente zorgt er wel voor dat de bestaande terreinen optimaal zijn ingericht. Zo kunnen bedrijven die willen uitbreiden dit op het bedrijventerrein zelf doen.

Rondweg Grootegast

Aan de rondweg van Grootegast.