Zelfstandig ondernemers kunnen waar nodig ondersteuning krijgen om zich voor te bereiden op een nieuwe toekomst, hetzij als ondernemer, hetzij als werknemer in loondienst.

Aanbod van Kamer van Koophandel: KVK Zwaar weer routewijzer(externe link)

Bevindt uw onderneming zich in zwaar weer, dan kunt u bij de KVK een telefonisch maatwerkadvies krijgen op telefoonnummer 0800 2117. Wilt u zich eerst oriënteren, dan zijn er diverse video’s over ondernemen in zwaar weer te vinden op Youtube(externe link).

Gesprek gemeente

Wilt u een gesprek met iemand over wat u het beste kunt doen, met uw onderneming, betalingsachterstanden of een stap richting werk in loondienst, stuur dan een e-mail met uw persoonlijke en bedrijfsgegevens naar herorientatiezzp@westerkwartier.nl Dan wordt er contact met u opgenomen voor het maken van een afspraak.

Aanbod Leerwerkloket

Ondernemers die zich oriënteren op de arbeidsmarkt kunnen zich voor hulp melden bij één van 35 Leer-werkloketten in Nederland, waar men wordt geholpen met het maken van keuzes of geadviseerd wordt door een loopbaanadviseur die zicht heeft op kansberoepen en kanssectoren. Ondernemers uit onze gemeente kunnen zich melden bij het leerwerkloket Groningen(externe link).

Aanbod Nederlandse Schuldhulproute Zakelijk

Steeds meer ondernemers hebben het lastig in deze tijd van corona. De test van de Nederlandse Schuldhulproute Zakelijk helpt inzicht te geven in de financiële situatie van uw onderneming. Doe de korte test.(externe link) U krijgt direct een persoonlijk advies en ziet waar u terecht kunt voor hulp. Gratis financiële hulp voor ondernemers | Geldfit Zakelijk(externe link)